Rapel la 6 luni la Pfizer şi Moderna. Recomandarea emisă de Academia de Medicină din Franţa

"Şase luni în loc de şase săptămâni". Academia de Medicină din Franţa ar dori să prelungească timpul dintre cele două doze de vaccinuri anti-Covid-19 de la Pfizer sau Moderna la cei sub 55 de ani, astfel încât mai mulţi oameni să poată face o primă doză.

29362 afișări
Imaginea articolului Rapel la 6 luni la Pfizer şi Moderna. Recomandarea emisă de Academia de Medicină din Franţa

Rapel la 6 luni la Pfizer şi Moderna. Recomandarea emisă de Academia de Medicină din Franţa

Acest lucru ar permite „accelerarea campaniei de vaccinare în masă” şi „obţinerea imunităţii colective mult mai rapid, asigurând în acelaşi timp o protecţie individuală satisfăcătoare”, a precizat joi Academia de Medicină într-un comunicat de presă, relatează Le Figaro.

Organismul poate emite recomandări, dar nu are putere de decizie: Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) poate lua acest tip de decizie, necesitând aprobarea guvernului.

De miercuri, distanţa dintre două doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna a fost stabilită la 42 de zile, faţă de 28 cum era anterior.

Academia de Medicină doreşte să meargă mai departe, recomandând întârzierea cu 6 luni a celei de-a doua doze de vaccin ARN mesager la persoanele care nu au deficit imunitar, cu vârsta sub 55 de ani.

De asemenea, Academia de Medicină recomandă „amânarea vaccinării persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 cu 6 luni".

Protecţie suficientă după prima doză?

Toate acestea măsuri ar duce la „extinderea populaţiei care ar primi o primă doză de vaccin ARN mesager. Pentru a face aceste recomandări, Academia se bazează pe studii recente efectuate în Statele Unite şi Marea Britanie, care „demonstrează că o singură doză dintr-un vaccin ARN mesager conferă rapid o protecţie foarte ridicată”.

Cu toate acestea, unii oameni de ştiinţă sunt reticenţi să extindă distanţa dintre doze în acest fel: se tem că protecţia incompletă oferită de prima doză poate favoriza apariţia de noi tulpine de COVID-19. Al treilea vaccin disponibil în Franţa, cel al AstraZeneca, se administrează pentru persoanele de peste 55 de ani, cu un interval de 12 săptămâni între cele două doze.

Vaccinare România: Peste 80.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. Situaţia pe vaccinuri

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici