Raport Marea Britanie. Aproape 20% din familiile cu copii se luptă să supravieţuiască. Nu se mai găsesc alimente la magazine

Situaţia pandemiei cu noul coronavirus devine din ce în ce mai gravă în Marea Britanie, unde sunt peste 182.000 de cazuri de infectări şi peste 28.000 de decese, conform datelor furnizate de worldometeres.

2508 afișări
Imaginea articolului Raport Marea Britanie. Aproape 20% din familiile cu copii se luptă să supravieţuiască. Nu se mai găsesc alimente la magazine

Raport Marea Britanie. Aproape 20% din familiile cu copii se luptă să supravieţuiască. Nu se mai găsesc alimente la magazine

 

Din cauza pandemiei, aproape 20% din casele cu familii din Marea Britanie se confruntă cu foamete, din cauza carantinei impuse de guvern, relatează The Guardian. De când a început carantina, numărul locuinţelor cu copii care nu au alimente suficiente s-au dublat, pe lângă milioanele de oameni care se luptă să-şi permită achiziţionarea alimentelor.
 
Noile date de la Fundaţia pentru Alimente, publicate exclusiv cu Observatorul, au relevat faptul că aproape o cincime dintre gospodăriile cu copii nu au putut accesa suficientă hrană în ultimele cinci săptămâni, iar mesele au fost omise şi copiii nu au ajuns să mănânce, deoarece familiile deja vulnerabile se luptă cu izolarea şi ameninţarea pierderii veniturilor.
 
Tensiunea asupra familiilor mai mari, a caselor monoparentale şi a celor cu copii cu dizabilităţi a fost imensă. Conform unui raport, 30% dintre părinţii singuri şi 46% dintre părinţii cu un copil cu dizabilităţi se confruntă cu insecuritate alimentară şi întâmpină dificultăţi în a gestiona nevoile nutritive de bază la domiciliu. Dacă şcolile nu mai asigură o răscumpărare pentru copiii care se bazează pe mese de mic dejun şi prânzuri şcolare, familiile mai sărace sunt în criză.
 
Boris Johnson anunţă că Marea Britanie a trecut de vârful epidemiei, promiţând un plan de ieşire din izolare. Primul ministru Boris Johnson a declarat că Marea Britanie a trecut acum de vârful focarului de coronavirus şi a promis că săptămâna viitoare va pune la punct o strategie de ieşire din izolare, în ciuda creşterii numărului de morţi şi a criticilor la adresa guvernului său. „Pot confirma astăzi că pentru prima dată, am trecut de apogeul acestei boli. Am trecut de vârf şi suntem pe panta descendentă şi avem atât de multe motive pentru a spera pe termen lung”, a spus Johnson.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici