Reacţiile ciudate avute de pacienţi, după ce au fost minţiţi că s-au vaccinat cu un ser anti-COVID

  • Efect placebo în loc de vaccin, iar reacţiile au fost neaşteptate: 35% dintre pacienţi au indicat efecte secundare.
  • Dezvăluirea surprinzătoare a reieşit după o analiză realizată de Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) din Boston.
  • Au fost examinate 12 studii care au implicat peste 40.000 de persoane.
3324 afișări
Imaginea articolului Reacţiile ciudate avute de pacienţi, după ce au fost minţiţi că s-au vaccinat cu un ser anti-COVID

Reacţiile ciudate avute de pacienţi, după ce au fost minţiţi că s-au vaccinat cu un ser anti-COVID

O injecţie cu o soluţie salină, inofensivă, a fost aplciat unor persoane care credeau că sunt vacinaţi anti-COVID.

Înjecţia a declanşat, la cei care au primit-o, unele dintre reacţiile adverse atribuite în mod normal vaccinurilor anti-Covid.

Anume dureri de cap, dureri osoase, chiar înroşirea braţului injectat sau febră.

Pacienţii, care nu ştiau că au primit altceva decât un vaccin, s-au comportat ca şi cum ar fi fost imunizaţi împotriva virusului.

Cercetătorii de la Narvard au vorbit, de asemenea, despre „efectul nocebo”, de care mulţi pacienţi suferă, după ce fac vaccinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid,
ser,
vaccin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici