Record de cazuri de COVID-19 în Regatul Unit şi Irlanda. Peste 180.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore în Marea Britanie

  • Regatul Unit a raportat miercuri 183.037 de cazuri de COVID-19, un nou record.
  • Au fost cu peste 53.000 de cazuri noi faţă de cea mai mare cifră anterioară înregistrată cu doar o zi mai devreme, conform statisticilor guvernamentale.
  • Şi în Irlanda numărul de cazuri a crescut exponenţial.
461 afișări
Imaginea articolului Record de cazuri de COVID-19 în Regatul Unit şi Irlanda. Peste 180.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore în Marea Britanie

Creşterea, declanşată de varianta foarte transmisibilă Omicron, coincide şi cu o creştere a numărului de pacienţi din spitale care au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. În ciuda numărului în creştere de cazuri, premierul Boris Johnson a declarat că nu va introduce noi restricţii anul acesta în Anglia pentru a limita răspândirea Omicron, care acum reprezintă aproximativ 90% din toate infecţiile comunitare, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii, scrie Reuters.

Johnson a spus că numărul mare de persoane care au primit doza booster împotriva Covid, care acum este de peste 33 de milioane sau aproximativ 58% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani, înseamnă că nu este nevoie de noi reguli înainte de Anul Nou. "Bucuraţi-vă de Anul Nou cu prudenţă. Cu siguranţă avem un număr de cazuri în creştere, avem o muţime de cazuri Omicron, dar pe de altă parte, putem vedea datele despre relativa blândeţe a Omicron" a spus premierul.

Situaţia este complicată şi în Irlanda

Irlanda a devenit cea mai recentă ţară care a doborât recordul anterior cu privire la numărul de cazuri zilnice de Covid-19 după Franţa, Italia şi Marea Britanie. Ţara a raportat miercuri 16.428 de infecţii noi, crescând şi cele care necesită tratament în spital, a spus Departamentul de Sănătate, potrivit Reuters

"Cei mai recenţi indicatori epidemiologici sunt un motiv de îngrijorare. Având în vedere nivelurile foarte ridicate de transmitere la nivel naţional, fiecare individ ar trebui să se considere potenţial infectat şi să respecte cu stricteţe măsurile de sănătate publică" a declarat Tony Holohan, directorul Departamentului Medical într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici