Rectorii a şapte universităţi publice din Bucureşti cer clarificări cu privire la suspendarea cursurilor

Rectorii a şapte universităţi publice din Bucureşti solicită, prin scrisori comune, atât Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cât şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor „faţă în faţă” , conform unui comunicat de presă.

2615 afișări
Imaginea articolului Rectorii a şapte universităţi publice din Bucureşti cer clarificări cu privire la suspendarea cursurilor

Rectorii a şapte universităţi publice din Bucureşti cer clarificări cu privire la suspendarea cursurilor

Rectorii instituţiilor de învăţământ superior care su semnat Scrisoarea sunt:
o Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector Academia de Studii Economice din Bucureşti
o Prof. univ. dr. Marian Preda, Rector Universitatea din Bucureşti
o Conf. univ. dr. Liviu Lucaci, Rector Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” din Bucureşti
o Prof. univ. dr. Diana Asinefta Moş, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti
o Mihnea Cosmin Costoiu, Rector Universitatea Politehnică din Bucureşti
o Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, Rector Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
o Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Văcăreanu, Rector Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti

Astfel, semnatarii solicită „un punct de vedere legat de oportunitatea întreruperii cursurilor în universităţile din Municipiul Bucureşti (….) având în vedere atât siguranţa tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât şi armonizarea cu măsurile din zona de învăţământ preuniversitar.”

De asemenea, reprezentanţii celor şapte universităţi solicită Comitetului şi o estimare cu privire la durata sistării cursurilor şi la data optimă de reluare a acestora.

Nu în ultimul rând, aceleaşi clarificări sunt solicitate şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării într-o Scrisoare comună semnată de cei şapte rectori.

„Menţionăm că, în situaţia suspendării cursurilor, universităţile noastre vor asigura pentru studenţii lor activităţi didactice în regim online, iar serviciile administrative ale universităţilor vor funcţiona în continuare”, se arată în scrisoarea transmisă Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Rectorii universităţilor menţionate asigură întreaga comunitate academică de faptul că siguranţa studenţilor, a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar este pe primul plan şi că, în funcţie de evoluţia situaţiei şi de deciziile autorităţilor centrale, vor fi adoptate toate măsurile care se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici