Scenariul apocaliptic lansat de medicul care a eradicat variola: "Coronavirusul poate infecta un miliard de oameni" Când putem spera la un vaccin

Larry Brilliant e un medic care se luptă cu epidemiile de o viaţă. El a ajutat la eradicarea variolei şi a fost implicat în lupta contra poliomelitei. A scris cărţi şi scenarii de film despre pericolul reprezentat de pandemii.

16916 afișări
Imaginea articolului Scenariul apocaliptic lansat de medicul care a eradicat variola: "Coronavirusul poate infecta un miliard de oameni" Când putem spera la un vaccin

Scenariul apocaliptic lansat de medicul care a eradicat vărsatul de vânt: "Coronavirusul poate infecta un miliard de oameni" Când putem spera la un vaccin

Într-un discurs ţinut în 2006 la TED Talk, Brilliant a descris cum arată o pandemie iar acum spune că pandemia coronavirusului are potenţialul să infecteze mai mulţi oameni decât a prezis el atunci.

"Cred că are potenţial să infecteze un miliard de oameni. Sunt optimist pentru că e un virus particular, care are o rată de morţi relativ mică, în comparaţie cu variola sau altele, rata mortalităţii este mai mică decât în alte cazuri. Dar în termeni de perturbare, este aşa cu mă temeam.

Sunt absolut convins că vom avea un antiviral care funcţionează, dar va dura o perioadă până când vom afla care sunt bune şi care nu. Vorbesc mereu despre un vaccin, dar e posibil şi sunt optimist că vom găsi un antiviral care nu doar că vindecă ci şi previne"
a spus medicul pentru postul local din Boston al radio-ului naţional american (NPR).

Brilliant a lucrat ca şi consilier la filmul Contagion spune că pandemia actuală nu va fi la fel de înfricoşătoare precum cea din film."Virusul ficţional din film este mult mai rău. Am făcut acel film ca să luptăm cu sentimentul oamenilor care se gândeau că o pandemie nu e atât de dificilă, după ce au văzut cum e gripa porcină. Am vrut să rearanjăm sentimentele oameniilor, să înţeleagă ce e o pandemie reală".

Cât despre leacul salvator, celebrul medic spune: "Avem un vaccin pentru HIV/SIDA şi stim că Tamiflu opreşte anumite forme de gripă. Aşa că ştim că antiviralele pot fi folosite ca surogate sau pseudovaccinuri. Va fi mult mai uşor să producem miliarde de doze de antiviral. Sper căă vom găsi unul care nu numai că vindecă, dar şi previne. Sunt convins de asta. În următoarele patru luni cred sigur în a doua varianta".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici