Sfaturi pentru cei care au dureri de cap mai mult de 4 zile, după vaccinul AstraZeneca

Persoanele care au dureri de cap mai mult de patru zile după vaccinul Oxford-AstraZeneca ar trebui să ceară asistenţă medicală, spune Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie.

1423 afișări
Imaginea articolului Sfaturi pentru cei care au dureri de cap mai mult de 4 zile, după vaccinul AstraZeneca

Sfaturi pentru cei care au dureri de cap mai mult de 4 zile, după vaccinul AstraZeneca

De asemenea, ar trebui să ceară ajutor cei cărora le apar vânătăi în alte zone decât în locul injectării, conform MHRA, citat de Sky UK.

Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a declarat joi că sfatul reprezintă o „măsură de precauţie” în urma unui număr „foarte mic” de cazuri de tip rar de cheag de sânge, apărute după vaccinare.

Simptomele includ dureri de cap, vedere înceţoşată, leşin sau pierderea cunoştinţei.

Beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc cu mult posibilele riscuri, deşi au existat cinci cazuri de tip rar de cheag de sânge în venele cerebrale în rândul persoanelor vaccinate, susţinea Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie.

O revizuire detaliată în cinci rapoarte din Marea Britanie a unui tip foarte rar şi specific de cheag de sânge în venele cerebrale (tromboza venoasa sinusala) care apare împreună cu trombocitele coborate (trombocitopenia) este în curs de desfăşurare.

Marea Britanie a administrat 11 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici