Singura ţară din lume care a aprobat al treilea vaccin împotriva coronavirusului

  • Rusia a aprobat sâmbătă al treilea vaccin împotriva coronavirusului.
  • Serul se numeşte CoviVac şi este produs de Centrul Chumakov din Sankt Petersburg.
  • Primele 120.000 de doze vor fi livrate pentru utilizare în Rusia în luna martie, a spus premierul Mikhail Mishustin.
1841 afișări
Imaginea articolului Singura ţară din lume care a aprobat al treilea vaccin împotriva coronavirusului
Rusia a aprobat sâmbătă al treilea vaccin împotriva coronavirusului pentru uz casnic, a declarat premierul Mikhail Mishustin la televiziunea de stat, deşi studiile clinice la scară largă ale serului, numit CoviVac şi produs de Centrul Chumakov din Sankt Petersburg, încă nu au început, relatează Reuters.
 
Primele 120.000 de doze vor fi livrate pentru utilizare în Rusia în luna martie, a adăugat acesta.
 
CoviVac se administrează în două doze, la 14 zile distanţă. Acesta este transportat şi depozitat la temperaturi normale, de la 2 la 8 grade Celsius, a precizat vicepremierului Tatiana Golikova.
 
Sputnik V a fost aprobat în august, iar în septembrie au început procesele de finalizare. Vaccinarea în masă a fost lansată în decembrie, după ce rezultatele studiilor preliminare au arătat că serul are o eficienţă de 91,4%.
 
De atunci, peste două milioane de ruşi au fost vaccinaţi cu cel puţin prima doză din vaccinul Sputnik V, a declarat ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, pe 10 februarie.
 
De asemenea, se aşteaptă lansarea celui de-al doilea vaccin dezvoltat de Institutul Vector din Novosibirsk.
 
"Astăzi, Rusia este singura ţară care are deja trei vaccinuri împotriva COVID-19", a spus premierul Mishustin.
 
"Vaccinul pe care l-am dezvoltat reflectă întreaga istorie a ştiinţei vaccinului rus, precum şi pe plan global", a declarat sâmbătă directorul Centrului Chumakov, Aidar Ishmukhametov.
 
Centrul Chumakov, fondat în 1955 la Sankt Petersburg de Mikhail Chumakov, este cunoscut pentru colaborarea sa cu omul de ştiinţă american Albert Sabin la sfârşitul ”Războiului rece,” care a dus la producerea vaccinului antipoliomielitic utilizat pe scară largă.
 
Rusia va produce 88 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus în prima jumătate a acestui an, din care 83 de milioane de doze de Sputnik V, a mai spus vicepremierului Tatiana Golikova.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici