Situaţie gravă la Suceava: 27 de medici şi asistente de la spitalul judeţean au contactat noul coronavirus. Situaţia lor

  • Potrivit comunicatului, medicii şi asistenţii sunt internaţi la izolare în secţia extinsă de Boli Infecţioase.
  • În secţia Boli Infecţioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecţie pentru personalul de intervenţie la cazurile suspecte şi confirmate cu COVID-19, mai spun reprezentanţii spitalului.
4358 afișări
Imaginea articolului Situaţie gravă la Suceava: 27 de medici şi asistente de la spitalul judeţean au contactat noul coronavirus. Situaţia lor

18 medici şi 9 asistenţi din Spitalul Judeţean Suceava au fost confirmaţi cu noul coronavirus / Cei 27 sunt internaţi la secţia de Boli Infecţioase

27 de cadre medicale din Spitalul Judeţean Suceava sunt confirmate pozitiv la infecţia cu noul coronavirus. Este vorba despre 18 medici şi 9 asistenţi medicali care sunt internaţi în secţia extinsă de Boli Infecţioase.

„Situaţia cazurilor pozitive de COVID-19 în rândul personalului medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, la data de 23 martie, este următoarea: 18 medici (6%) şi 9 asistenţi medicali (2%) au fost confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus", au transmis reprezentanţii spitalului într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, medicii şi asistenţii sunt internaţi la izolare în secţia extinsă de Boli Infecţioase.

„Precizăm că, de la apariţia primelor cazuri de COVID-19 în România, spitalul nostru a făcut toate eforturile şi a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unităţii medicale faţă de cazurile de infectare cu noul coronavirus: intervenţii de ordin investiţional în secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie, pregătirea spaţiului pentru linia de analiză a probelor, achiziţia echipamentelor şi a materialelor necesare secţiilor pentru a fi protejate în faţa virusului, în condiţiile de dificultăţi majore create de furnizorii care se aprovizionau din China. Toate echipamentele care au putut fi achiziţionate în noile condiţii de pe piaţă au fost cumpărate; în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecţioase, Pneumologie şi ATI numărul dezinfecţiilor a crescut la 3-4/zi; personalul a fost instruit şi strictul necesar a fost asigurat", se mai arată în comunicatul transmis de Spitalul Judeţean Suceava.

În secţia Boli Infecţioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecţie pentru personalul de intervenţie la cazurile suspecte şi confirmate cu COVID-19, mai spun reprezentanţii spitalului.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privinţa istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, situaţie care nu este specifică Spitalului Judeţean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijenţă din partea noastră, am făcut tot ce am putut şi am achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-am găsit pe piaţă. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alţii au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluţii, în condiţii de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus şi în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetăţeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuşi doar împreună", a mai transmis Spitalul Judeţean Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici