Slovacia are nevoie de vaccin. Ţara înregistrează cea mai mare rată a deceselor produsă de coronavirus

  • Slovacia are cea mai mare rată de decese din lume din cauza coronavirusului
  • Ţara cu 5 milioane de locuitori a avut 100 de decese pe zi în ultima săptămână
  • Ministrul de Externe al Slovaciei cere Uniunii Europene să ajute ţara cu vaccin
757 afișări
Imaginea articolului Slovacia are nevoie de vaccin. Ţara înregistrează cea mai mare rată a deceselor produsă de coronavirus

Sursa foto: profimedia

La doar o mie de kilometri de Bucureşti coronavirusul face prăpăd. Slovacia cere disperată ajutor de la Uniunea Europeană.

În ultima săptămână, Slovacia a avut 100 de decese pe zi la o populaţie de 5 milioane. Cea mai mare rată din lume, peste ţara vecină, Cehia. Totul a plecat de la o tulpină nouă care a făcut ravagii. Iar ritmul de vaccinare nu este suficient: au fost imunizate 272 de mii de persoane până acum. Astfel, Ministrul de Externe al ţării a făcut cerut public ajutor de la Uniunea Europeană.
 
IVAN KORCOK - Ministrul de Externe al Slovaciei: Voi informa Consiliul European cu privire la situaţia foarte rea din Slovacia când vine vorba de pandemie. Avem cea mai mare rată de decese din lume şi voi întreba, voi căuta oportunităţi cu colegii mei să vedem dacă putem să primim o livrare de vaccin în Slovacia.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici