Spania, a doua ţară cea mai lovită de coronavirus din Europa, în stare de urgenţă. Spaniolii se izolează acasă. Barurile şi restaurantele, închise

Barurile, restaurantele, centrele de conferinţe şi toate activităţile de agrement şi sport - inclusiv cinematografe, teatre, piscine sau terenuri de fotbal - vor fi închise în Spania de luni, ca parte a unui plan de urgenţă de 15 zile menit să combată coronavirusul, relatează Reuters.

6965 afișări
Imaginea articolului Spania, a doua ţară cea mai lovită de coronavirus din Europa, în stare de urgenţă. Spaniolii se izolează acasă. Barurile şi restaurantele, închise

Spania, a doua ţară cea mai lovită din Europa, în stare de urgenţă. Spaniolii se izolează acasă, barurile şi restaurantele, închise

Guvernul va anunţa că toţi spaniolii trebuie să stea acasă, cu excepţia deplasărilor pentru a cumpăra mâncare, a merge la farmacie, la spital, pentru a lucra sau pentru alte situaţii de urgenţă, arată un proiect discutat sâmbătă de premierul Pedro Sanchez şi miniştrii săi.

Toate transporturile publice vor fi reduse, arată documentul, iar operatorii de linii aeriene, de căi ferate, autobuze şi transport naval au spus că trebuie să îşi reducă serviciile cu cel puţin jumătate, iar orice avion, tren, autobuz sau alt mijloc de transport poate fi înărcat doar o treime.

Proiectul de decret nu prevede închiderea graniţelor ţării.

Angajatorii vor avea obligaţia de a-şi lăsa lucrătorii să muncească de la distanţă, iar procedurile judiciare vor fi suspendate.

Spania este a doua ţară cea mai lovită din Europa, după Italia, cu 193 de morţi şi 6.250 de cazuri până în prezent, a declarat postul de televiziune public TVE, mult peste cele 120 de decese raportate vineri.

Proiectul spune că planul va începe luni, la 8:00, în timp ce toate celelalte măsuri vor intra în vigoare imediat ce decretul va fi publicat în jurnalul oficial.

Proiectul de decret ar permite, de asemenea, guvernului să rechiziţioneze fabrici sau clădiri şi să introducă raţii în aprovizionare.

sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici