Spitalul Judeţean din Deva sub conducere militară: Medicii militari au cerut testarea tutoror celor din spital. Încă 7 cadre medicale au fost confirmate cu COVID 19

  • Spitalul Judeţean Suceava este al doilea spital judeţean preluat de medici militari
  • 7 cadre medicale noi au fost confirmate azi cu COVID 19
  • Este vorba despre infirmiere şi asistente care lucrau pe secţia de oncologie
605 afișări
Imaginea articolului Spitalul Judeţean din Deva sub conducere militară: Medicii militari au cerut testarea tutoror celor din spital. Încă 7 cadre medicale au fost confirmate cu COVID 19

Spitalul Judeţean din Deva sub conducere militară: Medicii militari au cerut testarea tutoror celor din spital. Încă 7 cadre medicale au fost confirmate cu COVID 19

 

Spitalul Judeţean Deva este al doilea după cel din Suceava care are acum conducere militară. Pentru că au fost multe cadre medicale infectate cu COVID 19 ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a trimis militarii să facă ordine.

4 medici militari au preluat controlul instituţiei începând cu 8 aprilie.

“Medicii militari au făcut într-o primă fază o evaluare a personalului medical şi au cerut testarea tutror celor aflaţi în spital”, a povestit pentru MEDIAFAX Bianca Glodeanu, medic internist al Spitalului Judeţean Deva şi vicepreşedintele sindicatului Medicorum Honorem.

Cadrele medicale sunt în spital în carantină de 12 zile. Au stat la un loc sănătoşi cu bolnavi şi astfel la fiecare testare au mai apărut infectaţi cu noul coronavirus.

“ 7 cadre medicale s-au pozitivat  azi. Este vorba despre infirmiere şi asistente. Sunt cadre medicale care lucrau cu pacienţi onocologici. Au mai fost şi doi pacienţi de pe oncologie care s-au pozitivat, pe lîngă alţi 3 care erau confrimaşi deja. Cadrele medicale aveau şi costume. Încă nu ne e clar cum s-au îmbolnvit”, a mai povestit medical Bianca Glodeanu.

Ipoteza medicului este că au existat erori dezechiparea costumelor e protecţie.

“ E posibil să fi fost accidente la dezechipare careva să fi făcut o greşeală, suntem oameni şi greşim. Oameii au venit de acasă cu cele mai bune gânduri. Au pretat această muncă foarte dificilă, cu costumele pe ei, cu pacienţi cu nevoi foarte grave şi cu multe nevoi, de la oncologie”, a mai povestit aceasta.

Militarii care au preluat spitalul au încercat să facă ordine în instituţie, spune medical internist.

“Au verificat spitalul, au refăcut traseele, au testat cadrele medicale. Sunt măsuri bune. Acum să vedem ce vor face în viitor, cum vor gestiona situaţia”, a spus Bianca Glodeanu pentru MEDIAFAX.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici