Spitalul Orăşenesc Agnita devine unitate suport COVID-19

  • Spitalul Orăşenesc Agnita devine unitate suport COVID-19.
  • Decizia aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu care a hotărât să suplimenteze numărul de paturi pentru persoanele infectate.
  • În total, unitatea va putea primi 50 de pacienţi.
485 afișări
Imaginea articolului Spitalul Orăşenesc Agnita devine unitate suport COVID-19

Spitalul Orăşenesc Agnita devine unitate suport COVID-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis să transforme Spitalul Orăşenesc Agnita în unitate suport Covid. Decizia apare în condiţiile în care în ultimele patru zile în judeţul Sibiu au apărut aproape o mie de persoane infectate şi s-au înregistrat 40 de decese.

„În ceea ce priveşte Spitalul Orăşenesc Agnita săptămâna aceasta se vor începe lucrările de amenajare a circuitelor urmând să se facă toate pregătirile necesare pentru a putea în cel mai scurt timp să fie preluaţi pacienţi COVID-19. De asemenea se vor face demersuri pentru achiziţionarea aparaturii de care spitalul are nevoie, precum şi pentru suplimentarea personalului existent astfel încât spitalul să funcţioneze cu un randament maxim. Până când angajările se vor finaliza, serviciile medicale vor fi asigurate de cele aproximativ 55 de persoane din rândul personalului medico-sanitar al spitalului, format din 9 medici din care 5 sunt specialişti, 32 de asistenţi şi 14 personal auxiliar”, a anunţat Mircea Creţu, prefectul judeţului Sibiu.

Măsurile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu vizează şi Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin”. Acolo vor fi cinci paturi ATI pentru pacienţii cu forme critice infectaţi cu SARS CoV-2 şi şase paturi pentru pacienţii care au forme medii ale infectării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici