Staţiune-focar din Austria, dată în judecată de 2500 de oameni pentru infectarea cu coronavirus: "Inconştienţă criminală"

Autorităţile austriece se află în faţa unui proces uriaş cu 2500 de acuzatori pentru modul în care au reacţionat la epidemia de coronavirus din celebra staţiune Ischgl din provincia Tirol.

9781 afișări
Imaginea articolului Staţiune-focar din Austria, dată în judecată de 2500 de oameni pentru infectarea cu coronavirus: "Inconştienţă criminală"

Staţiune-focar din Austria, dată în judecată de 2500 de oameni pentru infectarea cu coronavirus: "Inconştienţă criminală"

Autorităţile din Innsbruck, capitala provinciei Tirol, investighează deja răspunsul autorităţilor locale, după ce sute de cazuri de persoane infectate au contactat virusul din staşiunea de ski.

Oficialii din Tirol sunt acuzaţi că au reacţionat foarte târziu, mai ales la primele semne din Ischgl, contribuind astfel la răspândirea coronavirusului în Europa şi chiar şi în alte zone. Jumătate din cazurile de COVID-19 din ţările nordice sunt atribuite infecţiilor din celebra staţiune de ski.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului din Austria a anunţat că 2500 de oameni s-au unit pentru a depune plângere împotriva autorităţilor locale şi urmează chiar şi un proces. 80% din acuzatori sunt de cetăţenie germană. Ei susţin că oficialii locali au ignorat avertismentele şi au menţinut staţiunea deschisă, deşi erau conştienţi de riscul la care erau expuşi turiştii. Pârtiile de ski, barurile şi restaurantele, dar şi telecabinele şi teleskiurile sunt considerate focare de infecţii ce au expus vieţile a milioane de oameni. "Autorităţile austriece au fost de o inconştienţă criminală", e comunicatul asociaţiei.

Toţi cei care s-au aflat în staţiunea Ischgl sunt încurajaţi să se autoizoleze şi să participe la plângerea depusă împotriva autorităţilor austriece pe site-ul asociaţiei.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici