Studenţii de la UMF Craiova fac practică online, din cauza coronavirusului. Universitatea creşte perioada de autoizolare

  • De asemenea, UMF Craiova anunţă că se prelungeşte perioada de auto-izolare pentru cei întorşi din zone de risc.
  • Aproximativ 1.000 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova nu mai au voie să intre în spitale şi fac practică online.
  • Astfel, perioada creşte de la 14 la 28 de zile.
1013 afișări
Imaginea articolului Studenţii de la UMF Craiova fac practică online, din cauza coronavirusului. Universitatea creşte perioada de autoizolare

Studenţii de la UMF Craiova fac practică online

Potrivit reprezentanţilor UMF Craiova, studenţii nu vor mai merge în spitale pentru a face practică, după ce toate unităţile medicale din Bănie au intrat în carantină din cauza coronavirusului.

Prorectorul UMF Craiova, Sorin Nicolae Dinescu, spune că toate cursurile se vor face doar în clădirile universităţii, iar orele de practică se vor ţine online.

„În urma deciziei Consiliului de Administraţie, UMF a sistat temporar, până pe 31 martie, toate activităţile practice şi teoretice care se desfăşoară în toate unităţile sanitare cu care UMF are contract de colaborare. În momentul de faţă nu se mai desfăşoară decât activităţi practice şi cursuri doar în clădirile universităţii, iar restul activităţilor practice se vor desfăşura în format online, menţinându-se legătura cu studenţii prin mijloacele utilizabile pe internet. În acest moment vorbim doar de studenţi. Rezidenţii îşi desfăşoară activitatea în mod firesc, în spitale, iar la nivelul studenţilor vorbim la nivel de peste o mie de studenţi", a declarat conf. univ. dr. Sorin Nicolae Dinescu.

La rândul lor, reprezentanţii Universităţii din Craiova anunţă că perioada de autoizolare acasă se va prelungi cu încă 14 zile - adică 28 de zile de la intrarea în ţară - pentru studenţii şi angajaţii reveniţi acasă din zonele cu risc.

Totodată, se suspendă deplasările externe până în 31 martie.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii din Craiova, activităţile pierdute pe perioada auto-izolării vor fi recuperate ulterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici