Ţara care reintroduce plata pentru concediile medicale determinate de COVID

Australia reintroduce plata angajaţilor care trebuie să intre în carantină din cauza COVID-19, a declarat sâmbătă premierul Anthony Albanese, în timp ce un nou val de infecţii provocate de Omicron afectează ţara.

599 afișări
Imaginea articolului Ţara care reintroduce plata pentru concediile medicale determinate de COVID

Ţara care reintroduce plata pentru concediile medicale determinate de COVID

Australia se luptă cu o epidemie majoră determinată de noile subvariante Omicron, BA.4 şi BA.5, extrem de contagioase, autorităţile avertizând că aceasta ar putea duce la internarea în spitale a tot mai multor persoane şi la o mai mare presiune asupra sistemului de sănătate.

"Vreau să mă asigur că oamenii nu sunt lăsaţi în urmă, că persoanele vulnerabile sunt îngrijite", a declarat Albanese, potrivit Reuters: "Nimeni (nu ar trebui să fie) să se confrunte cu alegerea deloc de invidiat de a nu se putea izola în mod corespunzător fără a pierde un venit şi fără a fi pus într-o situaţie care este foarte dificilă."

Albanese a declarat că plata concediului, care s-a încheiat pe 30 iunie şi care le permitea angajaţilor să primească până la 750 de dolari australieni (510 dolari) pentru fiecare perioadă de carantină de 7 zile, va fi restabilită şi prelungită până la 30 septembrie.

Prelungirea va costa contribuabilii puţin sub 800 de milioane de dolari australieni, care vor fi împărţite în mod egal între guvernul federal şi cel de stat, a declarat Albanese. Oamenii pot depune cereri începând cu 20 iulie.

Până la sfârşitul anului trecut, guvernul a cheltuit aproape 13 miliarde de dolari australieni (8,8 miliarde de dolari) pentru 2,4 milioane de angajaţi în plăţi pentru pandemie, potrivit datelor oficiale, în timp ce sprijinul federal total de la începutul pandemiei este estimat la peste 300 de miliarde de dolari australieni.

Autorităţile au îndemnat populaţia să poarte măşti în interior şi să îşi facă vaccinurile de rapel cât mai curând, în timp ce se pregătesc pentru "milioane" de noi cazuri în următoarele săptămâni, Australia confruntându-se cu o iarnă grea pe fondul coexistenţei COVID-19 şi a virusului gripal.

Valul actual este probabil să atingă punctul culminant în luna august, a declarat Albanese, adăugând că oficialii din domeniul sănătăţii au comparat rata de infectare a noilor variante cu cea a rujeolei.

Internările în spitale din mai multe state au depăşit deja niveluri record, cu peste 4.600 de persoane internate în spitale din Australia.

De la începutul pandemiei, Australia a raportat aproximativ 8,7 milioane de cazuri de COVID-19 şi 10.549 de decese, mult mai puţine decât în multe ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
plata,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici