Ţara de mărimea României care "a avut un răspuns stelar" la coronavirus. Sub 400 de cazuri, niciun mort. Ce au făcut autorităţile

  • Cu 363 de infectaţi şi zero decedaţi, Taiwan e lăudată pentru modul în care a răspuns la pandemia de coronavirus.
  • Lecţiile învăţate de la virusul SARS au ajutat autorităţile să ia măsurile potrivite pentru noul coronavirus
  • Taiwan nici măcar nu este recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, fiind un teritoriu aflat în conflict istoric cu China
36286 afișări
Imaginea articolului Ţara de mărimea României care "a avut un răspuns stelar" la coronavirus. Sub 400 de cazuri, niciun mort. Ce au făcut autorităţile

Ţara de mărimea României care "a avut un răspuns stelar" la coronavirus. Sub 400 de cazuri, niciun mort. Ce au făcut autorităţile

Taiwan a oferit un răspuns stelar la pandemia de coronavirus, titreaza CNN duminică pe site. Insula de lângă China cu o populaţie de 23 de milioane de locuitori are doar 363 de persoane infectate cu COVID-19, dar si zero decedaţi.

CNN scrie că Taiwan a învăţat pe calea cea grea să lupte cu un virus ucigaş, în 2003, cand a fost grav afectată de virusul SARS, alături de Hong Kong şi China. Acum centrul de comandă al sănătăţii, instituit imediat după SARS, s-a mişcat rapid şi a răspuns la ameninţarea noului coronavirus imediat după apariţia primelor cazuri din China.

"Taiwan a produs şi implementat rapid o listă cu 124 de acţiuni în ultimele 5 săptămâni pentru a proteja sănătatea publică", scrie Jason Wang, medic taiwanez în Jurnalul Amsociaţiei Medicale Americane.

Taiwan a interzis rapid călătoriile spre şi din China, producţia de măşti a fost sporită, la fel şi capacitatea de testare. Taiwanezii au pedepsit aspru şi pe autorii de fake news, pentru a opri dezinformarea care risca să inducă populaţia în eroare.

"Având în vedere că acţiunile implementate rapid şi eficienţa lor au împiedicat o epidemie la scară mare, Taiwan ar putea deveni studiu de caz şi pentru alte ţări. Guvernul lor a învăţat în 2003 de la experienţa SARS şi a stabilit un mecanism de răspuns pentru sănătatea publică pentru a putea lua măsuri în situaţii de criză", mai scrie Wang.

Taiwan a interzis exportul de măşti şi echipamente medicale necesare pe timp de criză, iar acum îşi permite să doneze 10 milioane de măşti Statelor United, Italia, Spania şi alte 9 ţări europene, precum şi altor ţări mai mici ce au legături diplomatice cu insula de lângă China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici