Ţările din Europa insistă pentru aprobarea rapidă a vaccinului Johnson&Johnson

  • FDA va da răspunsul pentru vaccinul Johnson&Johnson pe 26 februarie.
  • Ingredientele vaccinului sunt fabricate în Europa, ambalarea se face în SUA.
789 afișări
Imaginea articolului Ţările din Europa insistă pentru aprobarea rapidă a vaccinului Johnson&Johnson

Ţările din Europa insistă pentru aprobarea rapidă a vaccinului Johnson&Johnson

Ziua în care europenii s-ar putea vaccina şi cu serul de la Johnson&Johnson se apropie, spune şeful campaniei din Franţa, Alain Fisher.

Austria, Cehia, Danemarca şi Grecia pun presiune pe Comisia Europeană.

Serul Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză, iar rezultatele testării sale au arătat o eficacitate de 66% pretru prevenirea infecţiilor şi de 85% în prevenirea formelor grave de Covid-19.

Vaccinul se află în proces de evaluare continuă la Agenţia Europeană a Medicamentului, dar nu există o dată clară a aprobării sale.

Comisia Europeană a semnat un contract pentru 200 de milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 200 de milioane.

Problema este că, deşi compania spune că poate începe livrările în martie, ingredientele vaccinului sunt produse în Europa, iar ambalarea se face în America. De aceea ar putea fi probleme în asigurarea cantităţilor de vaccin suficiente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici