Testare COVID cu ajutorul câinilor antrenaţi. Rată de eficienţă de 97%

  • Un studiu realizat în Franţa arată că infectarea cu SARS-CoV-2 poate fi detectată de câini.
  • Patrupedele ar avea o rată de succes de 97%, mai mare decât cea a testelor rapide pentru COVID-19.
  • Pe aeroportul din Sibiu vor fi aduşi cinci câini antrenaţi să miroasă coronavirusul.
141 afișări
Imaginea articolului Testare COVID cu ajutorul câinilor antrenaţi. Rată de eficienţă de 97%

Testare COVID cu ajutorul câinilor antrenaţi

Câinii pot detecta COVID-ul mai bine decât testele rapide. Asta spune un studiu făcut de Şcoala Naţională de Ştiinţe Veterinare din Franţa.

Depistarea COVID. Care este rata de succes a câinilor?

Câinii îi pot detecta pe cei pozitivi în proporţie de 97%, în timp ce la testele rapide rata de succes este cam de 80%. Cei negativi au fost depistaţi în proporţie de 91%. Rezultatele au fost confirmate prin test PCR şi este cel mai mare studiu făcut în lume privind eficacitatea câinilor în depistarea coronavirusului. 

Poate fi înlocuită testarea COVID?

În niciun caz. Dar câinii pot fi folosiţi ca să îi identifice mai repede pe cei pozitivi, mai ales în zonele aglomerate. De altfel, deja au fost folosiţi câini în Suedia sau Franţa. Şi o să se întâmple la fel şi în România. Pe aeroportul din Sibiu se pregătesc adăposturile pentru cinci câini care au fost antrenaţi să miroasă coronavirusul. Şi, dacă rezultatele vor fi bune, la centrul chinologic din Sibiu pot fi dresaţi şi mai mulţi câini, pentru alte aeroporturi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici