Thierry Breton: Uniunea Europeană ar putea atinge imunitatea colectivă anticoronavirus în iulie

  • Comisar european: Uniunea Europeană ar putea atinge imunitatea colectivă anticoronavirus în iulie
  • Thierry Breton: „Imunitatea colectivă ar putea fi atinsă pentru întreaga populaţie a Uniunii Europene la jumătatea lunii iulie"
689 afișări
Imaginea articolului Thierry Breton: Uniunea Europeană ar putea atinge imunitatea colectivă anticoronavirus în iulie

Uniunea Europeană ar putea atinge imunitatea colectivă faţă de coronavirus în iulie, afirmă Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţa Internă, responsabil şi de campania de vaccinare.

„Avem de acum înainte o vizibilitate reală asupra a ceea ce se întâmplă, de la fabricarea la stocarea de vaccinuri (...). UE a primit 14 milioane de doze în ianuarie, 28 de milioane în februarie şi 60 de milioane de doze în martie. În vară, aşteptăm 120 de milioane de doze, iar ritmul va creşte la 200 de milioane în septembrie", a declarat Thierry Breton, conform publicaţiilor Le Parisien şi Ouest France.

Thierry Breton estimează că, până în semestrul al doilea, Uniunea Europeană va fi primit peste 800 de milioane de doze de vaccin.

„Imunitatea colectivă ar putea fi atinsă pentru întreaga populaţie a Uniunii Europene la jumătatea lunii iulie", a subliniat Thierry Breton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici