Tot mai mulţi oameni ajung din Marea Britanie în Franţa, pe măsură ce restricţiile se relaxează

  • Trenurile, avioanele şi feriboturile şi-au reluat circulaţia spre Franţa
  • UK şi Franţa au ajuns la un acord după 48 de ore de negocieri
  • Accesul pe teritoriul Franţei este permis în baza unui test negativ la COVID-19
  • Comisia Europeană recomandă ţărilor din Uniune să renunţe la restricţiile impuse Marii Britanii
2358 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi oameni ajung din Marea Britanie în Franţa, pe măsură ce restricţiile se relaxează

Tot mai mulţi oameni ajung din Marea Britanie în Franţa, pe măsură ce restricţiile se relaxează

Gările şi porturile din Hexagon au prins din nou viaţă. Asta după ce britanicii şi francezii au ajuns la un acord pentru redeschiderea graniţelor, după 48 de ore de negocieri intense.

Pasagerii care sosesc din UK în Franţa trebuie să prezinte un test Covid cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei şi care să detecteze şi ultimele variante ale virusului.

Preţul testelor nu este tocmai mic, însă oamenii se bucură să călătorească, din nou, ca nişte veritabili cetăţeni europeni.

Albert Khayat, pasager: Am avut norocul să pot face un test PCR. Este o mare nebunie, te costă cel puţin 160 de lire sterline pentru a face un test PCR. Scandalos, dar l-am primit într-o singură zi, din fericire, altfel nu reuşeam să trec. Am prezentat testul, era un poliţist francez care ne-a cerut să prezentăm testul şi un act de identitate. Nu a fost rău.

Liza Peirrusio, pasager: Nu am fost niciodată atât de fericită să fiu cetăţean european. -

Jurnalist: Care era situaţia din Londra înainte să ajungeţi?

Liza Peirrusio, pasager: Este teribil, este foarte trist şi o mare confuzie. Oamenii nu ştiu ce să facă, mai ales oamenii care urmau să plece în aceste două zile. Sute de oameni sunt blocaţi la aeroport şi nici măcar nu au unde să meargă.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici