Tragediile din pandemie. Medic: mi-au trebuit ore să conving două surori să meargă la spital, una a murit

  • Un medic povesteşte că a avut nevoie de ore întregi pentru a convinge două surori să meargă spital deşi erau bolnave de COVID şi aveau saturaţia de oxigen foarte mică.
  • Pentru una dintre ele, a fost prea târziu, cealaltă regretă, a povestit specialistul.
3637 afișări
Imaginea articolului Tragediile din pandemie. Medic: mi-au trebuit ore să conving două surori să meargă la spital, una a murit

Tragediile din pandemie. Medic: mi-au trebuit ore să conving două surori să meargă la spital, una a murit

Medicul Sandra Alexiu a relatat pe Facebook una dintre dramele pandemiei în care două femei de la ţară au refuzat să meargă la spital deşi erau bolnave.

„Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai ştiu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport şi mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt. În fundal se auzea tuşind sora cea mică, leat cu mine. Cineva din familie le-a dus la insistenţa mea un pulsoximetru...pozele ecranului mi-au tăiat şi mie respiratia: 51% şi 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica faţă de <ororile din spital> de care auziseră la televizor le paralizase”, a relatat Sandra Alexiu.

Una dintre cele două femei a murit în spital, iar sora sa i-a povestit medicului că regretă foarte mult decizia luată.

„Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile şi pentru amintirea ei şi a celorlalţi pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră. Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei şi cât de mare e diferenţa faţă de ce a văzut la televizor şi felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei”, a mai spus medicul.

Concluzia medicului este că oamenii sunt dezinformaţi şi iau decizii greşite.

„De ce se întâmplă asta? Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor <live> uri de pe social-media să-şi găsească liniştea atunci când şi femeia asta amărâtă de la ţară va fi împăcată”, a încheiat medicul Sandra Alexiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medic,
spital,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici