Trei paşi importanţi către normalitate: Recomandările unui medic şi cercetător român

  • Medicul şi cercetătorul Octavian Jurma priveşte situaţia actuală cu optimism
  • Vaccinarea este necesară pentru eradicarea acestui virus
  • Teste rapide, vaccinarea în paralel a celor 3 grupe şi comunicarea sunt primii paşi importanţi
1048 afișări
Imaginea articolului Trei paşi importanţi către normalitate: Recomandările unui medic şi cercetător român

A venit vaccinul, dar ne mişcăm greu, iar asta este îngrijorător. Până acum, semnele sunt proaste. Pe lângă faptul că unele persoane nu au încredere în vaccin, există probleme şi cu distribuţia lui spre centrele medicale. Cercetătorul şi medicul Octavian Jurma îţi spune 3 paşi simpli pe care şi mâine i-ar pune în funcţiune ca să scapi de pandemie.

„Includerea testelor rapide cu antigen în contextul clinic, făcute în evaluarea pandemiei. Înscrierile să fie făcute pentru vaccinare către toate cele 3 etape. Nu putem aştepta după medici, trebuie să mergem în paralel şi cu categoria a 2-a de risc şi cu a 3-a. Iar a treia măsură ar fi cea de comunicare, să mă asigure pe toate tipurile de comunicare. Şi vaccinarea în masă întradevăr.”

Conform raportărilor anterioare zilei de 27 decembrie, 84.5% din decesele asociate COVID-19 sunt înregistrate la persoane de peste 60 de ani. În Bucureşti sunt circa 102.694 infectaţi, din care aproape 13.000 au vârste mai mari de 60 de ani. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici