Un al treilea vaccin anti COVID-19 ar putea fi aprobat în SUA, în ianuarie

Secretarul adjunct al sănătăţii din SUA, Brett Giroir, a afirmat, duminică, faptul că un al treilea vaccin care va preveni COVID-19 ar putea obţine aprobarea SUA încă din luna viitoare, conform Reuters.

2026 afișări
Imaginea articolului Un al treilea vaccin anti COVID-19 ar putea fi aprobat în SUA, în ianuarie

Secretarul adjunct al sănătăţii din SUA, Brett Giroir, a afirmat, duminică, faptul că un al treilea vaccin care va preveni COVID-19 ar putea obţine aprobarea SUA încă din luna viitoare, conform Reuters.

Brett Giroir, secretar adjunct la Departamentul de Sănătate din SUA, a declarat pentru ABC News că încă nu au fost publicate date despre noul vaccin împotriva coronavirusului de la Johnson & Johnson, însă, dacă ar fi aprobat, ar oferi Statelor Unite al treilea vaccin, după cele produse de Pfizer Inc şi Moderna Inc.

Vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson a luat în octombrie o pauză, după ce un voluntar s-a îmbolnăvit „inexplicabil”. Johnson & Johnson a anunţat atunci că a întrerupt temporar studiile clinice pentru vaccinul împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă din cauza unei boli inexplicabile a unui participant la studiu, potrivit Reuters.

J&J a precizat că astfel de opriri sunt normale în cadrul unor teste de anvergură, care pot include zeci de mii de oameni, adăugând că o „pauză de studiu” în administrarea dozelor de vaccin candidat diferă de o oprire cerută de autorităţile sanitare.

Decizia J & J urma uneia similare a companiei AstraZeneca Plc. În septembrie, AstraZeneca a întrerupt studiile în stadiu asupra vaccinului său experimental împotriva coronavirusului, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, din cauza unei boli inexplicabile la un participant din Marea Britanie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici