Un bebeluş de opt luni, suspect de infecţie cu noul coronavirus, a fost internat la Spitalul din Târgu-Jiu

  • Un bebeluş de opt luni şi mama lui, care a venit recent din Italia, au fost izolaţi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
  • Copilul este suspect de infecţie cu noul coronavirus.
1265 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş de opt luni, suspect de infecţie cu noul coronavirus, a fost internat la Spitalul din Târgu-Jiu

Un bebeluş de opt luni, suspect de infecţie cu noul coronavirus, internat la Spitalul din Târgu-Jiu

Directorul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că bebeluşul de opt luni şi mama lui rămân izolaţi în Secţia de Pediatrie, până când se va stabili dacă fetiţa este infectată cu noul coronavirus.

„Copilul a venit ieri, cu mama, a fost internat în Secţia Pediatrie, într-un izolator. În momentul de faţă i-au fost recoltate probe pentru coronavirus şi au fost trimise la Institutul Matei Balş, se aşteaptă astăzi (luni – n.r.), cel târziu mâine, rezultatul probelor. Este izolat în acelaşi salon cu mama, având grup sanitar propriu, izolatorul este specific pentru aşa ceva. Copilul are febră şi tuse. Mama nu prezintă niciun simptom, deocamdată", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, directorul SJU Târgu-Jiu.

Mama bebeluşului a venit în ţară în 20 februarie, din Italia, însă copilul nu a călătorit, spun medicii.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a început o anchetă epidemiologică în acest caz şi spun că mama a fost în zona Lombardia.

„Copilul are o stare generală uşor ameliorată. Mama a zis că vine din Italia, din Lombardia. A fost testată şi mama”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici