Un bebeluş din Peru s-a născut contaminat cu COVID-19. Care este cauza principală

Un caz incredibil de infectarea cu noul coronavirus s-a petrecut în America Latină, mai exact în Peru, unde un bebeluş s-a născut infectat cu COVID-19. Este al doilea caz din lume, iar anunţul a fost făcut de autorităţile medicale peruane.

346 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş din Peru s-a născut contaminat cu COVID-19. Care este cauza principală

Un bebeluş din Peru s-a născut contaminat cu COVID-19. Care este cauza principală

Conoform Mirror, un bebeluş venit pe lume s-a născut infectat cu noul coronavirus, din cauză că mama sa era infectată cu virusul, dar fără simptome, ceea ce a dus la contaminarea nou născutului, au explicat oficialii organizaţiei peruane de securitate socială, care administrează peste 400 de unităţi medicale.

„Am testat nou născutul, iar rezultatul a fost pozitiv. Mama, care fusese internată la spital pentru o cezariană, a fost şi ea testată rapid anterior iar rezultatul a fost pozitiv la COVID-19. Acesta este primul caz naţional, şi al doilea la nivel mondial, al unui copil născut cu COVID-19″, a spus medicul Alvaro Bardalez.
 
Din fericire, starea copilului şi a mamei este stabilă, aceştia fiind plasaţi în zona de izolare. În America Latină, ţara cu numărul cel mai mare de pacienţi infectaţi cu COVID-19 este Brazilia, care are peste 24.000 de cazuri confirmate, peste 1400 de morţi şi 14.026 de pacienţi vindecaţi. În Peru, epidemia a început pe data de 6 martie, iar în prezent s-au înregistrat 11.475 de cazuri de îmbolnăvire 254 de decese şi 3.108 de pacienţi s-au recuperat.

Aproape 2 milioane de cazuri de cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate la nivel mondial. Bilanţul deceselor a atins 114.253, în timp ce SUA a trecut duminică de 22.000 de morţi. Peste 100 cazuri noi au fost confirmate în China duminică, acesta fiind cel mai mare număr din ultimele şase săptămâni

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici