Un copil de 10 ani din Teleorman, care a fost în Lombardia, este suspect de infecţie cu noul COVID-19 / Medic de la DSP: A făcut febră 39,4

  • Un copil de 10 ani din Teleorman, întors, de curând, împreună cu tatăl său, din Lombardia, este suspect de infecţie cu noul COVID-19.
  • Autorităţile sunt în alertă, joi au izolat copilul şi l-au dus, joi, la Spitalul din Alexandria.
  • Joi dimineaţă, tatăl copilului a sunat la 112 şi a anunţat că micuţul se simte rău.
4203 afișări
Imaginea articolului Un copil de 10 ani din Teleorman, care a fost în Lombardia, este suspect de infecţie cu noul COVID-19 / Medic de la DSP: A făcut febră 39,4

Un copil de 10 ani din Teleorman, care a fost în Lombardia, este suspect de infecţie cu noul COVID-19

Băiatul şi tatăl său s-au întors de curând din Italia, din regiunea Lombardia, şi erau izolaţi la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie.

Joi dimineaţă, tatăl copilului a sunat la 112 şi a anunţat că micuţul se simte rău.

O echipă de epidemiologi şi pompieri au izolat copilul şi l-au transportat în condiţii speciale la Spitalul Judeţean din Alexandria.

Aici i-au fost recoltate probe, iar acum se aşteaptă rezultatul analizelor de la Spitalul Matei Balş din capitală.

Autorităţile din Teleorman au pregătit două spaţii unde pot fi izolaţi cei care vor fi descoperiţi cu coronavirus. Este vorba despre tabăra Dunărica Zimnicea şi un corp al Spitalului TBC Roşiorii de Vede.

Un număr de 21 de persoane sunt izolate acum în Teleorman, potrivit autorităţilor.

Medic de la DSP Teleorman despre copilul suspect de coronavirus: A făcut febră 39,4

Medicii epidemiologi din Teleorman spun că tatăl copilului suspect de coronavirus a venit marţea din Lombardia, Italia, iar micuţul se simte rău de duminică, înainte de sosirea părintelui. În ultimele ore febra a ajuns la 39,4 grade, a fost consultat iar în prezent starea sa este stabilă.

Potrivit Luminiţei Dumitraşcu, medic epidemiolog DSP Teleorman, copilul a avut, în ultimele ore febră 39,4. Tatăl său s-a întors din Lombardia marţi, însă copilul se simte rău de duminică, înainte de sosirea sa în ţară.

„Este vorba despre un copil de 10 ani, contact directul cu tatăl care a circulat în Lombardia, zonă de carantină în Italia şi care are o stare febrilă. Se pare că a fost bolnăvior de duminică. Tatăl a venit marţi din Lombardia. Chestiunea este că starea copilului s-a agravat, a vărsat de vreo 2-3 ori azi noapte şi a făcut un 39,4 grade de dimineaţă, l-au adus conform procedurilor, cu izoletă, cu maşină de pompieri, cu toate precauţiile. L-a consultat doctoriţa în care de gardă, l-a stabilizat puţin şi a constatat că starea copilului nu este atât de gravă. I s-au recoltat probe pentru diagnosticul de coronavirus”, a declarat Luminiţa Dumitraşcu, medic epidemiolog DSP Teleorman.

Potrivit acesteia, după ce vor sosi rezultatele, în situaţia în care este vorba de coronavirus, copilul va fi trimis la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici