Un nou focar de COVID-19 la o fermă din Germania unde lucrează 320 de români

  • 19 cetăţeni români angajaţi la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, Germania, au fost confirmaţi ca infectaţi cu COVID-19, informează, marţi, Ministerul Afacerilor Externe.
  • La fermă lucrează 320 de români.
  • Unul singur e la spital.
721 afișări
Imaginea articolului Un nou focar de COVID-19  la o fermă din Germania unde lucrează 320 de români

Un nou focar de COVID-19 la o fermă din Germania unde lucrează 320 de români

Potrivit datelor comunicate de către autorităţile germane, un număr de 19 cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 din totalul de 320 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei.

Conform aceloraşi informaţii, prima testare a întregului personal a avut loc în data 18 iulie, o nouă testare urmând să fie efectuată în data de 23 iulie a.c.

„În acest context, oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la situaţia cetăţenilor români, iar o echipă din cadrul oficiului consular s-a deplasat, la data de 20 iulie 2020, la ferma în cauză. Conform informaţiilor obţinute de reprezentanţii consulatului, cetăţenii români depistaţi pozitiv cu COVID-19 sunt asimptomatici, un singur cetăţean român fiind internat în spital pentru o altă afecţiune, măsura fiind dispusă anterior depistării infecţiei cu COVID-19. În prezent, starea de sănătate a cetăţeanului român internat este stabilă”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, autorităţile germane şi reprezentanţii fermei au precizat că, până la cea de-a doua testare, toţi lucrătorii fermei au fost plasaţi în carantină, iar persoanele infectate au fost izolate de restul angajaţilor, în spaţii special puse la dispoziţie.

De asemenea, angajatorul şi-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile de repatriere pentru persoanele ale căror rezultate vor fi negative şi la a doua testare pentru COVID-19 şi ale căror contracte de muncă expiră în perioada următoare, în măsura în care aceştia vor opta pentru revenirea în ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici