Un nou instrument în lupta cu mutaţiile COVID: Marea Britanie ar putea lansa "teste pentru tulpinile de coronavirus”

  • Marea Britanie a început verificarea eficacităţii unui „ test pentru tulpinile de coronavirus”.
  • Testul ar putea stabili ce tulpină de Covid-19 are o persoană infectată, în 48 de ore.
348 afișări
Imaginea articolului Un nou instrument în lupta cu mutaţiile COVID: Marea Britanie ar putea lansa "teste pentru tulpinile de coronavirus”

Un nou instrument în lupta cu mutaţiile COVID: Marea Britanie ar putea lasa "teste pentru tulpinile de coronavirus”.

Noile teste ar putea reduce la jumătate timpul necesar pentru a identifica dacă un eşantion pozitiv Covid-19 conţine o tulpină îngrijorătoare, relatează Financial Times.

Tehnologia, cunoscută sub numele de „testarea genotipului”, este testată în laboratoarele NHS Test and Trace, conform Departamentului pentru sănătate şi îngrijire socială.

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie a precizat că testul va „stabili dacă o persoană infectată are una dintre variantele cunoscute”.

Acest tip de teste ar putea ajuta la localizare mai uşoară a focarelor cu tulpine îngrijorătoare pentru a putea lua măsuri în tip util în aceste zone.

Marea Britanie a înregistrat o scădere uşoara a cazurilor de coronavirus şi o scădere importantă a formelor grave şi a deceselor ca urmare a campaniei de vaccinare. Regatul Unit vaccinează peste 800.000 de persoane pe zi şi a reuşit să depăşescă pragul de 50% din populaţia adultă vaccinată cu cel puţin o doză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici