Un nou spital din România este afectat de noul coronavirus. 10 pacienţi confirmaţi cu COVID-19

Zece pacienţi ai secţiei de îngrijiri paleative de la Spitalul Paşcani, judeţul Iaşi, au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Testarea acestora s-a făcut după ce, în prealabil, 8 angajaţi ai spitalului au fost depistaţi bolnavi.

3874 afișări
Imaginea articolului Un nou spital din România este afectat de noul coronavirus. 10 pacienţi confirmaţi cu COVID-19

Un nou spital din România este afectat de noul coronavirus. 10 pacienţi confirmaţi cu COVID-19

Potrivit DSP Iaşi, au fost depistaţi opt angajaţi ai spitalului cu noul coronavirus, ultimul fiind confirmat la începutul acestei săptămâni.

Ancheta epidemiologică a DSP Iaşi a fost făcută la spital, la urgenţe, dar a fost luat în calcul şi faptul că angajaţii merg la serviciu de la Iaşi la Paşcani cu un microbuz special.

„Ancheta epidemiologică a evidenţiat faptul că au fost cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus care au folosit acest mijloc de transport. Prin urmare, pentru 27 de contacţi direcţi din unitatea medicală, dar şi din rândul celor care au făcut naveta cu microbuzul spitalului, s-a impus măsura de autoizolare la domiciliu împreună cu membrii de familie ai acestora", a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Toţi cei 48 de pacienţi ai Secţiei de Îngrijiri Paleative au fost testaţi, iar 10 au avut rezultat pozitiv.

Pacienţii confirmaţi sunt transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi.

Totodată, internările în secţia de îngrijiri paliative sunt sistate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici