Medic: Un român a murit după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus comunitar

  • Un român întors din Milano, intubat iniţial la Institutul Matei Balş din Capitală a murit la Spitalul Colentina
  • Bărbatul a fost depistat pozitiv la coronavirus comunitar şi avea şi o formă gravă de cancer
  • Coronavirusul comunitar nu are însă nicio legătură cu SARS Cov 2, spune directorul medical al Spitalului Colentina
12927 afișări
Imaginea articolului Medic: Un român a murit după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus comunitar

Medic: Un pacient a murit de coronavirus comunitar, nu are nicio legătră cu SARS Cov 2

Pacientul în vârstă de 40 de ani s-a reîntors recent de la Milano. Bărbatul a fost transferat de la Institutul de Boli Infecţioase  Matei Balş la  Spitalul Colentina după ce testele pentru SARS Cov 2 au ieşit în cazul său de două ori negative. 
 
Bărbatul suferea însă de o formă gravă de cancer şi avea în acelaşi timp şi coronavirus comunitar. Acesta nu are însă nicio legătură cu noul tip de coronavirus, SARS Cov 2. 

Pacientul a fost internat prin transfer de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş în data de 13.03.2020. Diagnosticul lui era un cancer în stadiu terminal, tratat cu radioterapie. şi cu imunoterapie cu molecule biologice. Pacientul a fost testat la Institutul Matei Bals pentru infectie cu SARS Cov 2, pentru virus gripal de tip A, B. Toate testele au fost negative. De altfel, a fost testat pentru coronavirus si SARS Cov 2 de două ori şi ambele teste au fost negative. Coronavirusul comunitar este o formă de gripă pe care o are toată lumea, inclusiv eu, inclusiv dumneavoastră. În momentul vorbirii, puteţi să aveţi acest coronavirus comunitar. E o formă de guturai, aşa e denumită popular”, a explicat Dr. Furtună, directorul medical al Spitalului Colentina din Capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici