Un sindicat îi îndeamnă pe profesori să rămână acasă cât timp sunt suspendate orele

1075 afișări
Imaginea articolului Un sindicat îi îndeamnă pe profesori să rămână acasă cât timp sunt suspendate orele

Un sindicat îi îndeamnă pe profesorii să rămână acasă cât timp sunt suspendate orele

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis suspendarea cursurilor în învăţământul preuniversitar de stat şi privat în perioada 11-22 martie 2020, ca măsură de prevenţie privind răspândirea COVID-19.

În acest context, FSLI cere Ministerului Educaţiei şi Cercetării ca în această perioadă toţi angajaţii din educaţie să rămână acasă - personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic - aşa cum se întâmplă şi cu elevii.

„Nu credem că este benefică prezenţa cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar şi a celui nedidactic în unităţile şcolare, în condiţiile în care şi aceste persoane pot transmite virusul. Pe perioada suspendării cursurilor şcolare, trebuie făcută dezinfecţia spaţiilor de învăţământ de către cei care au această atribuţie. În caz contrar, nu facem decât să umblăm cu jumătăţi de măsură, ceea ce se va dovedi ineficient cu totul în această situaţie specială. Federaţia noastră consideră că este oportun ca în acest context de alertă naţională să fie suspendată orice activitate şcolară sau extraşcolară, prin care părinţii sau copiii sunt expuşi spaţiilor aglomerate. În acest sens considerăm că ar trebui amânată evaluarea psihosomatică pentru copiii, ai căror părinţi solicită înscrierea la clasa pregătitoare, înainte de împlinirea vârstei de şase ani”, se arată într-un comunicat al FSLI.

FSLI consideră, de asemenea că Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să identifice cele mai bune soluţii pentru recuperarea materiei corespunzătoare perioadei în care cursurile şcolare sunt suspendate. O variantă ar fi ca în cadrul programului „Şcoala altfel” să fie recuperată materia şcolară: „Federaţia noastră îşi arată toată deschiderea pentru participarea la grupurile de lucru, alături de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin care va fi conceput planul naţional de recuperare a materiei”.

„Este o situaţie specială prin care trebuie să înţelegem necesitatea aplicării tuturor măsurilor care au fost luate de autorităţi, pentru siguranţa noastră şi a copiilor noştri. Consider că în această perioadă trebuie să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate, fără să generăm panică. Tocmai de aceea cred că atât elevii, cât şi personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic ar trebui să rămână acasă, în toată perioada în care a fost decisă suspendarea cursurilor şcolare. Şcolile trebuie închise pentru acţiuni de dezinfecţie corespunzătoare! Cadrele didactice vor recupera activitatea, la fel şi restul angajaţilor. Altfel ne jucăm de-a prevenţia şi riscăm sănătatea tuturor!", a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sindicat,
cursuri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici