Un specialist explică de ce rata de vaccinare din Bucureşti este la un nivel înalt. Care sunt motivele pentru care capitala se află în top

  • Medicul Vasi Rădulescu susţine că rata crescută de vaccinare din Bucureşti arată că accesibilitatea şi educaţia contează.
  • Specialistul compară situaţia din capitală cu cea din mediul rural şi spune că Biserica ar trebui să joace un rol mai important în campania de vaccinare.
1511 afișări
Imaginea articolului Un specialist explică de ce rata de vaccinare din Bucureşti este la un nivel înalt. Care sunt motivele pentru care capitala se află în top

Sursa foto: Mediafaxfoto

Rata de vaccinare din Bucureşti se apropie de 65% ceea ce demonstrează că, prin organizarea unui număr mare de centre de vaccinare şi a unor evenimente de imunizare, campania poate avea succes.

„Accesibilitatea în mediul rural mai ales e un coşmar. Aici ar fi trebuit aplicată schema mersului din poartă în poartă, cu echipe mobile. Nu prea sunt medici de familie, oamenii ajung oricum greu la ei. Dacă fiecare primar şi-ar da interesul pentru comunitatea lui, ar găsi soluţii şi ar vaccina oamenii”, susţine medicul Rădulescu.

Un alt aspect important este nivelul de educaţie al membrilor comunităţii.

„Educaţia. Exceptând şoşocismul şi adepţii acestui curent dubios, oamenii din Bucureşti au un anumit nivel de pregătire, au acces mai facil la informaţii corecte. Repet, doar să nu vrei să te vaccinezi. Informaţiile în mediile rurale circulă mai ales pe calea televizorului, unde ni se bagă pe gât tot felul de personaje caraghioase, ce debitează toate inepţiile. Vârstnicii nu stau pe internet, stau la televizor. Utopic vorbind, dacă le-am tăia televizorul, cred că s-ar vaccina toţi într-o clipă”, consideră Rădulescu.

Medicul Vasi Rădulescu mai susţine că biserica poate influenţa rezultatele campaniei de vaccinare, în special în mediul rural.

„În mediile rurale Biserica are un cuvânt greu de spus. Nu am văzut niciun îndemn clar la vaccinare. Ştiu că Biserica nu este împotriva vaccinării, dar are în ea câţiva caraghioşi care fac mult rău. Cum şi sistemul medical are. Mi-ar fi plăcut un mesaj ferm al Bisericii. Nu e obligată să facă asta, dar eu cred că e un act normal şi moral”, precizează Medicul Vasi Rădulescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici