„Un spital gol cu personalul prezent la muncă”. O maternitate COVID-19 a rămas fără pacienţi, managerul cere revenirea la activitatea normală

  • Maternitatea Bega din Timişoara a fost desemnată unitate sanitară COVID în 29 martie
  • În acest spital s-au tratat 23 de paciente infectate cu noul coronavirus, printre care şi trei nou-născuţi
  • Astăzi este un spital gol, chiar dacă nu au nici un pacient personalul continuă să vină la lucru
  • Ultima pacientă a fost externată în urmă cu şapte zile
882 afișări
Imaginea articolului „Un spital gol cu personalul prezent la muncă”. O maternitate COVID-19 a rămas fără pacienţi, managerul cere revenirea la activitatea normală

„Un spital gol cu personalul prezent la muncă”. O maternitate COVID-19 a rămas fără pacienţi, managerul cere revenirea la activitatea normală/ Foto: Hepta

În ultimele trei săptămâni în judeţul Timiş, medicii nu au mai identificat nici o gravidă infectată cu noul coronavirus

Maternitatea Bega din Timişoara a fost desemnată unitate sanitară COVID în 29 martie, pe parcursul celor două luni de activitate, în acest spital au fost tratate 23 de paciente infectate cu noul coronavirus, printre care şi trei nou-născuţi.

„Astăzi este un spital gol aşa este, este un spital gol, chiar dacă nu avem nici o pacientă personalul este prezent la lucru, activitatea de curăţenie şi dezinfecţie se derulează şi restul activităţilor specifice unei unităţi medicale”, spune Marius Craina, manager Maternitatea Bega.

Medici de la Maternitatea Bega spun că au depăşit cu bine perioada în care au tratat mămici şi nou născuţi infectaţi cu noul coronavirus dar acum îşi doresc să revină cât mai repede la pacientele non covid.

„Este mai greu acum, venim şi nu avem nici o pacientă. Acum este mai greu de cât în momentul în care ştiam că venim, ştiam că vorbim cu Dana, cu Elvira, cu Ioana şi că te aşteaptă cineva. Acum din păcate nu ne mai aşteaptă nimeni”, spune Izabela Petre, şef secţie ginecologie.

Ultima pacientă a fost externată în urmă cu şapte zile, iar în ultimele trei săptămâni, medicii de aici nu au mai identificat în judeţul Timiş nici o gravidă infectată cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici