Ungaria „sărbătoreşte” încă un milion de persoane vaccinate cu relaxarea restricţiilor

Ungaria poate începe prima etapă de relaxare a restricţiilor odată cu vaccinarea a încă unui milion de cetăţeni, a declarat vineri premierul Viktor Orban.

1320 afișări
Imaginea articolului Ungaria „sărbătoreşte” încă un milion de persoane vaccinate cu relaxarea restricţiilor

FOTO: Viktor Orban / Sursa: Profimedia

„Există şanse mari să avem o vară fără restricţii”, a declarat Viktor Orban pentru radioul public, adăugând că spitalele reuşesc să facă faţă unui val record de infecţii, conform Reuters.

Orban a spus că numărul zilnic al deceselor legate de coronavirus a fost de 213, cu peste 10.000 de persoane în spital.

Orban îşi propune să imunizeze cât mai mulţi oameni cât mai repede posibil pentru a redeschide şi a porni rapid economia, care a scăzut cu 5,1% anul trecut.

Aproximativ 1,5 milioane de maghiari au fost vaccinaţi până acum şi Viktor Orban a afirmat că restricţiile ar putea începe să fie relaxate odată ce numărul va creşte la 2,5 milioane, echivalent cu un sfert din populaţie.

Orban şi-a reiterat sprijinul pentru utilizarea de către Ungaria a vaccinurilor chinezeşti şi ruseşti.

El a mai spus că Fidesz va face echipă cu partide care au aceleaşi idei în Italia şi Polonia pentru a reorganiza politica europeană de dreapta. El se va întâlni în curând cu Matteo Salvini şi cu prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki şi „vom planifica viitorul împreună”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici