Unilever încurajează vaccinul anti COVID-19 şi ar putea face donaţii majore ţărilor sărace. Strategia companiei pentru siguranţa angajaţilor

  • Unilever îşi încurajează angajaţii să se vaccineze împotriva coronavirusului.
  • Compania ar putea cumpăra doze de vaccin pentru locuitorii ţărilor mai sărace.
  • Alan Jope, director executiv: „Nu ne aşteptăm să revenim la cinci zile pe săptămână la birou.”
427 afișări
Imaginea articolului Unilever încurajează vaccinul anti COVID-19 şi ar putea face donaţii majore ţărilor sărace. Strategia companiei pentru siguranţa angajaţilor

„Există una sau două ţări din categoria celor aflate în curs de dezvoltare în care bugetul public nu este atât de puternic. Ne-au propus o strategie de tip cumperi două, păstrezi una", a declarat miercuri, pentru Reuters, Alan Jope, director executiv al Unilever.

„Aşadar, imaginaţi-vă un scenariu în care cumpărăm 200.000 de doze de vaccin, donăm 100.000 şi restul le folosim pentru angajaţii noştri şi familiile lor”, adaugă Alan Jope, fără a oferi însă detalii suplimentare. Pieţele emergente contribuie cu aproximativ 60% din veniturile Unilever.

Dacă estimăm preţul unui vaccin la 19,50 de dolari, cele 200.000 de doze cu serul Pfizer-BioNTech ar putea costa aproape 4 milioane de dolari.

În orice caz, Unilever îşi încurajează ferm angajaţii să se vaccineze cât mai curând posibil. Fără a promova o atitudine ezitantă în faţa imunizării, Jope a declarat, însă, că nu doreşte ca cei aflaţi în subordinea sa să „treacă la coadă în faţa personalului medical din prima linie sau a celor din categoriile vulnerabile”.

Dar ce se întâmplă cu angajaţii care refuză, totuşi, vaccinul anti COVID-19? O soluţie pentru a menţine siguranţa la locul de muncă ar putea fi testarea rapidă. „Nu vom impune nimănui să se vaccineze. Nu credem că ar fi corect”, a precizat Jope.

De altfel, majoritatea staff-ului Unilever va lucra de acasă în primul trimestru al anului, trecând apoi într-un sistem de lucru hibrid. „Nu ne aşteptăm să revenim vreodată la cinci zile pe săptămână la birou.”

Anul acesta, Unilever testează săptămâna de lucru de patru zile, în Noua Zeelandă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici