Vaccinare non-stop lângă Bucureşti, într-o localitate din Ilfov

Un maraton de vaccinare ca avea loc la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, în weekendul 14-16 mai 2021, iar programul va fi unul extins cu patru ore, respectiv între orele 8:00-24:00, anunţă un comunicat.

1290 afișări
Imaginea articolului Vaccinare non-stop lângă Bucureşti, într-o localitate din Ilfov

Maraton de vaccinare în Buftea

Imunizarea se va realiza cu serurile Pfizer-BioNTech sau Moderna, doar cu prezentarea cărţii de identitate valabile, fără programare.

Între orele 22:00-24:00, persoanele care se îndreaptă spre centrul de vaccinare Buftea sunt exceptate de la restricţiile de trafic impuse de starea de alertă, la fel şi cei care pot face dovada vaccinării.

Organizatorii îşi propun vaccinarea a 800 de persoane pe zi, pe durata maratonului.

De la începutul campaniei naţionale de vaccinare şi până în prezent, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea au fost alocate 40.482 de doze de vaccin (37.823 Pfizer BioNTech şi 17.790 Moderna). 22.692 de persoane au primit până acum prima doză de vaccin şi 17.790 persoane au efectuat şi rapelul.

Evenimentul se adresează şi grupurilor defavorizate, respectiv persoanelor cu dizabilităţi şi/sau care sunt greu deplasabile. În acest sens, există chiar şi un protocol de colaborare semnat între Primăria oraşului Buftea şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, prin care echipele mobile cu personal medical efectuează acţiuni de vaccinare împotriva Covid-19 pe toată raza judeţului Ilfov. Beneficiarii sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nedeplasabile şi personalul din cele 28 de centre de îngrijire pentru vârstnici din judeţul Ilfov, arondate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov. Până în prezent s-au efectuat 127 de deplasări ale echipei mobile de vaccinare, dintre care 45 au fost la domiciliu, şi au fost efectuate 3500 de vaccinări în centre rezidenţiale.

Evenimentul este organizat la iniţiativa Consiliului Judeţean Ilfov, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, al Primăriei oraşului Buftea şi al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici