Vaccinul cu o singură doză: Johnson & Johnson solicită autorităţilor de reglementare din SUA

  • Johnson & Johnson a cerut joi autorităţilor de reglementare din SUA să aprobe primul vaccin anti-COVID-19 cu doză unică din lume, o opţiune mai uşor de utilizat, care ar putea spori rezervele limitate din prezent.
  • Vaccinul J&J este sigur şi oferă o protecţie puternică împotriva COVID-19 moderat până la sever, conform rezultatelor preliminare ale unui studiu internaţional realizat.
  • De asemenea, J&J studiază o versiune cu două doze a vaccinului său, dar rezultatele nu vor mai fi disponibile timp de câteva luni.
1125 afișări
Imaginea articolului Vaccinul cu o singură doză: Johnson & Johnson solicită autorităţilor de reglementare din SUA

Johnson & Johnson solicită autorităţilor de reglementare din SUA autorizaţia pentru vaccinul cu doză unică

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente solicită consilierilor săi independenţi să dezbată public toate datele din spatele vaccinului cu doză unică, la fel cum s-a întâmplat şi cu vaccinurile concurente, înainte de a decide dacă va deveni o a treia opţiune de vaccinare în SUA. Echipa se va întâlni pe 26 februarie, potrivit AP.

Dr. Peter Marks, şeful vaccinurilor FDA, a avertizat să nu se facă comparaţii înainte ca dovezile să fie disponibile. „Având atâta nevoie de a controla această pandemie, cred că nu putem ignora niciun instrument. Va trebui să facem tot posibilul să ne asigurăm că găsim populaţiile care au nevoie cel mai mult de fiecare dintre aceste vaccinuri şi să le implementăm într-un mod foarte atent”, a declarat acesta. 

Ce spun studiile:

Potrivit primelor concluzii oferite de studiul efectuat pe 44.000 de persoane din SUA, America Latină şi Africa de Sud, vaccinul cu doză unică a fost 66% eficient în prevenirea formelor de COVID-19 moderate până la severe.

Dar a oferit 85% protecţie împotriva celor mai grave simptome şi după 28 de zile de la vaccinare. Nicio persoană imunizată cu acest vaccin nu a avut nevoie de spitalizare şi nu s-a înregistrat niciun deces.

Opţiunea de vaccin cu o singură doză a funcţionat mai bine în SUA, arătând 72% eficacitate împotriva COVID-19 moderat până la sever, comparativ cu 66% în America Latină şi 57% în Africa de Sud, unde se răspândeşte o tulpină mai contagioasă.

Oamenii de ştiinţă au căutat dovezi din lumea reală despre modul în care funcţionează vaccinurile pe măsură ce lumea se luptă pentru a rezista virusului care se modifică rapid.

Vaccinuri Pfizer şi Moderna, care sunt alcătuite din două doze, s-au dovedit a fi 95% protectoare împotriva oricărui caz COVID-19 simptomatic.

J&J a spus că va avea un vaccin gata de expediere dacă FDA permite utilizarea de urgenţă a acestuia, dar nu a dezvăluit câte doze sunt disponibile. Gigantul farmaceutic a declarat că se aşteaptă să furnizeze 100 de milioane de doze în SUA până la sfârşitul lunii iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici