Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns în padurea amazoniană. Prima care s-a vaccinat este o asistentă medicală, membru tribal indigen Witoto

  • Cel mai mare oraş din pădurea amazoniană a primit vaccinul
  • Prima care s-a vaccinat este Vanda Ortega
  • Vanda Ortega este membru tribal indigen Witoto
448 afișări

Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns şi în cel mai mare oraş din pădurea tropicală amazoniană, Manaus. Acolo situaţia este critică din cauza coronavirusului. Stocurile de oxigen sunt din ce în ce mai reduse, iar medicii sunt nevoiţi să aleagă pacienţii cărora le dau şansa la viaţă. A avut loc şi o ceremonie de iniţiere a campaniei de vaccinare. Vanda Ortega, membru tribal indigen Witoto, dar şi asistentă medicală, în vârstă de 33 de ani, a fost prima care s-a vaccinat, chiar la ceremonie.

„Vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu şi strămoşilor noştri. Nu este necesar doar să garantăm vaccinul pentru 410.000 de indigeni, acum suntem peste un milion de indigeni pe tot teritoriul Braziliei, care au nevoie să fie protejaţi de această pandemie. Vă mulţumesc tuturor pentru acest moment, Tupana (figură religioasă Indigenă - n.r.) să aibă grijă de noi, Dumnezeu să ne protejeze”, a spus Vanda Ortega.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici