Vaccinul Novavax, în linie dreaptă pentru aprobare în SUA. Comisia Europeană, în negocieri pentru 100 de milioane de doze

  • Înscrierile pentru testarea finală a vaccinului Novavax sunt aproape de final în SUA
  • Vaccinul Novavax poate fi al patrulea ser aprobat în SUA
  • Vaccinul Novavax a avut o eficacitate de 89,3% în Marea Britanie
  • SUA şi Marea Britanie au finanţat cercetarea şi dezvoltarea vaccinului Novavax
1758 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Novavax, în linie dreaptă pentru aprobare în SUA. Comisia Europeană, în negocieri pentru 100 de milioane de doze

Americanii intră în linie dreaptă pentru a aproba al patrulea vaccin.

Până la sfârşitul săptămânii vor fi încheiate înscrierile pentru faza a treia de testare şi în Statele Unite. Peste 30.000 de voluntari din Statele Unite şi Mexic s-au înscris deja în studiu.

Rezultatele din Marea Britanie au arătat o eficacitate a vaccinului Novavax de aproape 90 la sută. E foarte posibil ca tot britanicii să fie şi primii care aprobă vaccinul, chiar dacă studiile lor au arătat că este mai puţin eficace pentru tulpina din Africa de Sud.

Novavax promite că o să se mişte rapid şi va veni cu o nouă formulă de vaccin, până la toamnă.

Şi Comisia Europeană negociază: e în discuţii pentru 100 de milioane de doze de vaccin, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 100. Cum nu a fost semnat un contract ferm, europenii vor rămâne la urmă.

Şi britanicii şi americanii au investit în cercetare şi dezvoltarea capacităţilor de producţie, deci vor avea întâietate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici