Valeriu Gheorghiţă: Dacă se va face a treia doză, probabil nu se va vaccina toată populaţia

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare anti-COVID-19, a declarat marţi că în cazul în care se va decide să se folosească şi a treia doză de vaccin, aceasta ar putea să nu fie utilizată pentru toată populaţia.

1165 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Dacă se va face a treia doză, probabil nu se va vaccina toată populaţia

Valeriu Gheorghiţă: Dacă se va face a treia doză, probabil nu se va vaccina toată populaţia

Declaraţia a fost făcută marţi, în timpul unei conferinţe de presă.

„Există o scădere de anticorpi la anumite persoane precum cele imunodeprimate. Dacă se va pune problema de a administra a treia doză, cel mai probabil opţiunea nu va fi de a vaccina din nou toată populaţia, ci de a administra a treia doză pentru anumite segmente populaţionale care nu au avut un nivel crescut al răspunsului imun dupa schema completă. Asta nu înseamnă că trebuie să dozăm neaparat titrul de anticorpi. Se cunosc anumite afecţiuni cronice asociate cu probabilitatea mai redusă de nivel înalt de anticorpi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 a mai spus că autorităţile internaţionale încă discută despre utilizarea unei noi doze, un argument fiind că acoperă şi mutaţiile virusului.

„În acest moment sunt evaluări în etapa preliminară. Nu sunt date disponibile din punct de vedere ştiinţific... rolul dozei numarul 3 este şi pentru a asigura eventuala acoperire vaccinală în cazul în care vom avea variante virale mutante care nu sunt acoperite de vaccinurile actuale”, a precizat Gheorghiţă.

Prioritate la vaccinarea cu a treia doză ar putea avea vârstnicii şi persoanele cu probleme medicale grave.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici