Varianta Delta în România. INSP: Nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută. Numărul de cazuri înregistrate

  • România a înregistrat până pe 22 august 450 de îmbolnăviri cu varianta Delta a COVID-19.
  • 24 de persoane infectate au murit, trei dintre acestea - din Satu Mare, Cluj şi Iaşi - fiind complet vaccinate.
  • Cele trei persoane aveau şi comorbidităţi.
1167 afișări
Imaginea articolului Varianta Delta în România. INSP: Nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută. Numărul de cazuri înregistrate

Varianta Delta în România. INSP: Nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută. Numărul de cazuri înregistrate

Conform raportului publicat, marţi, de Institutul Naţional de Sănătate Publică, nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută în România a variantei Delta. Cu toate acestea, profilul de evoluţie al epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta.

Până pe 22 august, din 2.804 secvenţieri raportate au fost confirmate 2.182 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), respectiv Alpha: 1698, Beta: 11, Gamma: 23 şi Delta: 450.

Rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 78%.

Au fost înregistrate 54 decese confirmate cu VOC, dintre care Alpha - 27, Gamma - 3 şi Delta - 24.

Dintre cele 450 de cazuri confirmate cu varianta Delta, 94, respectiv 20,9%, au fost la persoane vaccinate: 4 incomplet şi 90 complet vaccinate (20% din total).

De asemenea, au fost înregistrate 24 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta. Trei dintre persoanele care au murit erau din Satu Mare, Cluj şi Iaşi şi erau complet vaccinate, dar aveau şi comorbidităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici