Vela anunţă extinderea anchetelor epidemiologice la al doilea cerc de contacţi

  • Ministrul interimar de Interne Marcel Vela a anunţat că a fost luată decizia, duminică în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, de a fi extinse anchetele epidemiologice la al doilea cerc de contacţi, în contextul epidemiei de coronavirus.
  • Decizia a fost luată la sugestia lui Ludovic Orban.
  • Totodată, Guvernul a decis, duminică noapte, suspendarea zborurilor spre şi dinspre Italia pentru toate aeroporturile din ţară, până pe 23 martie 2020.
731 afișări
Imaginea articolului Vela anunţă extinderea anchetelor epidemiologice la al doilea cerc de contacţi

Sursa foto: Profimedia

Astfel, ancheta va viza nu doar primele persoane cu care cineva infectat cu noul COVID-19 a avut legătură, ci şi a doua serie de oameni care a interacţionat cu primii posibili contacţi.

„Am decis, la sugestia premierului, să extindem anchetele epidemiologice. Am decis să face ancheta pe încă un cerc, al doilea cerc de posibili contacţi, astfel încât să prevenim extinderea coronavirusului la nivelul comunităţilor locale”, a anunţat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă susţinută, duminică seară, la sediul MAI.

Guvernul a decis, duminică noapte, suspendarea zborurilor spre şi dinspre Italia pentru toate aeroporturile din ţară, măsura urmând să intre în vigoare începând cu 9 martie până pe 23 martie 2020. Citeşte continuarea...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici