Veşti bune pentru părinţi şi copii. Medic OMS: Noua variantă de SARS-CoV-2 nu îi afecteaza mai grav pe cei mici

  • Dr. Maria Van Kerkhove de la OMS spune că noua tulpină de COVID-19 nu afectează mai mult copiii
  • Dr. Maria Van Kerkhove spune că adolescenţii şi copiii fac forme mai uşoare ale bolii
  • La copii, cele mai des întâlnite simptome sunt gastro-intestinale
15458 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru părinţi şi copii. Medic OMS: Noua variantă de SARS-CoV-2 nu îi afecteaza mai grav pe cei mici

Tulpina de COVID-19 din Marea Britanie nu afectează copiii mai mult decât adulţii. Virusul se transmite, însă, la fel de repede şi în cazul celor mici, spune Maria Van Kerkhove, medic în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dr. Maria Van Kerkhove explică la ce să trebuie să fii atent pentru a descoperi din timp dacă micuţul tău are simptome de infecţie cu noua tulpină de COVID-19.

„La copiii foarte mici boala este foarte uşoară şi ei nu au atât de multe simptome ca adulţii. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică, ceea ce înseamnă că nu au deloc simptome”, transmite medicul OMS.

CITEŞTE AICI: Moderna susţine că vaccinul anti-Covid-19 neutralizează tulpinile din Marea Britanie şi Africa de Sud

Dr. Maria Van Kerkhove spune că studiile realizate în UK arată că mulţi copii s-au infectat cu noua tulpină a virusului SARS-CoV2. Explicaţia este, însă, că şcolile erau deschise, iar interacţiunea celor mici a favorizat răspândirea bolii. Dacă respectă regulile de distanţare socială şi cele sanitare, copiii sunt protejaţi, spune reprezentantul OMS.

„Şi oamenii de ştiinţă se uită la modul în care se transmite virusul, la boala pe care o provoacă şi, din fericire, până acum aceste variante nu par să provoace boli mai severe în niciun grup de vârstă. Prezentarea bolii arată la fel, şi severitatea arată la fel ca şi la celelalte variante de SARS-CoV-2 care circulă. În ceea ce priveşte transmisia, la varianta de virus care a fost identificată în Regatul Unit s-a observat o creştere a transmisibilităţii la toate grupele de vârstă. Aceasta include o transmisie sporită şi în rândul copiilor mici.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici