VIDEO | Avioane europene, împiedicate să aterizeze de sute de poliţişti din Ecuador. Motivul din spatele deciziei

  • Sute de poliţişti au blocat una din principalele piste ale Aeroportului Internaţional Jose Joaquin de Olmedo din Ecuador
  • Primarul oraşului, Cynthia Viteri, le-a solicitat oamenilor legii să monitorizeze sosirea avioanelor europene
  • Un videoclip surprinde zecile de maşini de poliţie de pe pistă, care împiedicau aterizarea avioanelor
2656 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Avioane europene, împiedicate să aterizeze de sute de poliţişti din Ecuador. Motivul din spatele deciziei
Imaginile surprinse, postate pe reţelele sociale, arată cum numeroase echipaje de poliţie din Ecuador blochează una din pistele Aeroportului Internaţional Jose Joaquin de Olmedo, al doilea ca mărime din ţară.
 
Cynthia Viteri, primarul oraşului Guayaquil, le-ar fi ordonat ofiţerilor să împiedice aterizarea avioanelor din Europa, în contextul pandemiei de coronavirus. Măsura a afectat două curse europene, un Iberia Airbus A340 care venea din Madrid şi un KLM Boeing 777, din Amsterdam.
 
Potrivit Daily Mail, presa locală susţine că avioanele au aterizat în Quito având la bord doar membrii echipajului. Au existat, de asemenea, presupuneri cum că avioanele ar fi fost trimise special pentru a prelua cetăţenii europeni şi a-i aduce acasă. Se pare că aproximativ 170 de pasageri s-au urcat în avionul KLM, însă nu este clar dacă destinaţia finală este Europa.
 
Viteri, membru conservator al Partidului Social Creştin, şi-a asumat responsabilitatea pentru incident, declarând că ar repeta oricând gestul dacă este în joc sănătatea cetăţenilor. Aceasta a adăugat că oraşul este printre cele mai afectate din ţară. 
 
O anchetă este în desfăşurare.
 
Ecuador a înregistrat până acum 168 de cazuri de coronavirus şi 3 decese.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici