Actorul Mircea Albulescu a fost detubat şi este cooperant după operaţia pe cord

Actorul Mircea Albulescu, operat pe cord miercuri la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, a fost detubat şi este conştient şi cooperant, fiind în continuare internat la secţia de Terapie Intensivă.

883 afișări
Imaginea articolului Actorul Mircea Albulescu a fost detubat şi este cooperant după operaţia pe cord

Actorul Mircea Albulescu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, medicul Alina Lupu a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX că actorul Mircea Albulescu se simte foarte bine după intervenţia chirurgicală de miercuri.

"Mircea Albulescu este în continuare internat la ATI, este în stare bună, este conştient, cooperează, vorbeşte cu medicii. Nu mai este intubat, se simte bine după operaţie", a declarat Alina Lupu.

Potrivit sursei citate, pacienţii care suferă operaţii pe cord, aşa cum este cazul lui Mircea Albulescu, rămân internaţi în spital între cinci şi şapte zile, apoi sunt externaţi, urmând să meargă periodic la control medical.

Actorul Mircea Albulescu a fost supus, miercuri, unei intervenţii chirurgicale pe cord, echipa de medici care l-a operat pe actor fiind condusă de profesorul Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

În timpul intervenţiei, lui Mircea Albulescu i-au fost făcute trei bypass-uri, întrucât în urma analizelor amănunţite s-a impus această operaţie, mai ales că actorul avea montat un stimulator cardiac.

În noaptea de luni spre marţi, actorul Mircea Albulescu s-a prezentat la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean din Timişoara, acuzând dureri în zona pieptului. Medicii de aici l-au transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din municipiu, unde a fost internat.

Mircea Albulescu se afla la Timişoara deoarece luni seară a avut loc în acest oraş spectacolul "Bădăranii", în care actorul joacă.

Mircea Albulescu a mai fost internat în ianuarie 2013 la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău pe stradă. Actorul a stat internat o zi, medicii stabilind că acesta a avut tensiunea mărită.

Maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu are 80 de ani şi joacă pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici