Ambasadoarea Franţei în România: Gastronomia franceză, o cale de afirmare pentru maeştrii bucătari

Gastronomia franceză este o ocazie de neratat pentru maeştrii bucătari din întreaga lume, inclusiv din România, de a se face cunoscuţi şi de a-şi face cunoscută meseria, subliniază Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, în contextul pregătirilor pentru a patra ediţie "Goût de/ Good France".

132 afişări

Imaginea articolului Ambasadoarea Franţei în România: Gastronomia franceză, o cale de afirmare pentru maeştrii bucătari

Ambasadoarea Franţei în România: Gastronomia franceză, o cale de afirmare pentru maeştrii bucătari

Ambasadoarea Franţei în România a pus în evidenţă importanţa acestei operaţiuni care oferă maeştrilor bucătari posibilitatea de a se face remarcaţi, dar şi susţinerea unei reţele din care fac parte unii dintre cei mai buni şi cei mai cunoscuţi chefi din Franţa şi din lume.

Înscrierile pentru a patra ediţie a operaţiunii "Goût de/ Good France" sunt deschise până pe 20 februarie, la adresa http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register , potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"«Goût de/ Good France», eveniment internaţional organizat de Ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, le propune restaurantelor care participă la această operaţiune să le ofere invitaţilor lor o experienţă autentică a artei de a trăi franţuzeşte şi să aducă, totodată, un omagiu gastronomiei franceze şi capacităţii sale de a inova. Valorile pe care gastronomia franceză le susţine fac referire la plăcerea de a împărtăşi, de a sta la masă alături de prieteni şi familie, dar şi la plăcerea de a savura mâncarea", a declarat ambasadoarea Franţei în România.

"Totuşi, «Goût de/ Good France» înseamnă şi o magnifică reţea de peste 2.000 de restaurante de pe cele cinci continente, care reuneşte chefi cunoscuţi şi celebri în întreaga lume, precum Guy Savoy sau Alain Ducasse, dar şi vedetele de mâine ale gastronomiei. Această operaţiune este un eveniment de neratat pentru toţi maeştrii bucătari pregătiţi pentru o aventură gastronomică unică", a adăugat Michèle Ramis.

A patra ediţie a operaţiunii "Goût de/ Good France", devenită o tradiţie în fiecare primăvară, va reuni, pe 21 martie, peste 2.000 de restaurante de pe cinci continente, pentru a celebra toate acele calităţi care fac gastronomia franceză să fie unică: excelenţă, atenţie deosebită pentru calitatea produselor şi pentru detalii, plăcerea de împărţi şi de a împărtăşi.

Această operaţiune îşi doreşte să pună în valoare stilul de viaţă francez, produsele specifice anumitor zone şi să valorifice Franţa ca destinaţie turistică.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
GOUT DE/ GOOD FRANCE ,
FRANŢA ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.