Apple întârzie producţia iPad-urilor cu ecran mare, din cauza cererii ridicate de iPhone-uri

Furnizorii Apple au decis să amâne producţia de masă a tabletelor cu ecran mare, de 12,9 inci, pentru începutul anului viitor, întrucât furnizorii se confruntă cu dificultăţi în satisfacerea cererii mari de iPhone-uri, informează The Wall Street Journal.

247 afișări
Imaginea articolului Apple întârzie producţia iPad-urilor cu ecran mare, din cauza cererii ridicate de iPhone-uri

Apple întârzie producţia iPad-urilor cu ecran mare, din cauza cererii ridicate de iPhone-uri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producţia iPad-urilor care vor avea un ecran LCD de 12,9 inci, trebuia să înceapă în decembrie, potrivit surselor The Wall Street Journal.

"Prioritatea pentru lanţul de furnizori Apple este să satisfacă cererea de iPhone-uri cu ecrane mai mari. Producţia de iPhone 6 Plus este în continuare nesatisfăcătoare", a declarat una dintre sursele publicaţiei.

Foxconn este una dintre companiile din lanţul de producţie al Apple care se confruntă cu nevoia de a angaja mai mulţi muncitori pentru a face faţă volumului de lucru ridicat. Foxconn se ocupă de asamblarea produselor Apple, iar 200.000 de muncitori de la cea mai mare unitate de producţie a companiei, din nordul Chinei, construiesc şi componente ale echipamentelor, cum ar fi carcasele metalice.

Apple va lansa în 16 octombrie noua generaţie de iPad-uri, ultima tabletă scoasă pe piaţă fiind iPad Air, cu ecran de 9,7 inci.

Vânzările de iPad-uri au scăzut în ultimele două trimestre consecutive, generând un venit de 32 de miliarde de dolari pentru Apple în ultimul an fiscal. Ritmul de vânzare a iPad-urilor a încetinit, deoarece clienţii au început să se orienteze către modele mai ieftine, precum şi pentru că aceştia îşi înnoiesc mai rar tabletele decât smartphone-urile.

La începutul lunii septembrie, Apple a prezentat două noi modele de smartphone, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, cu ecrane de 4,7 inci şi 5,5 inci. Compania a vândut în primul weekend de la lansarea pe piaţă a celor două echipamente un număr record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri, cumpărătorii luând cu asalt magazinele clasice şi virtuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici