Apple TV+ face istorie, este primul serviciu de streaming care câştigă Oscar pentru cel mai bun film

Apple TV+ a intrat duminică în istorie, fiind primul serviciu de streaming care a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun film pentru "CODA", o dramă despre fiica unor părinţi surzi care îşi urmează pasiunea pentru muzică, scrie Reuters.

793 afișări
Imaginea articolului Apple TV+ face istorie, este primul serviciu de streaming care câştigă Oscar pentru cel mai bun film

Apple TV+ face istorie, este primul serviciu de streaming care câştigă Oscar pentru cel mai bun film

Serviciul de streaming a achiziţionat "CODA" pentru suma record de 25 de milioane de dolari după debutul său în 2021 la Festivalul de Film Sundance, iar filmul a avut un parcurs excepţional în sezonul de premii, câştigând cele mai importante distincţii de la Producers Guild, Screen Actors Guild şi Writers Guild.

"CODA" a avut o concurenţă intensă din partea westernului aclamat de critici al Netflix, "The Power of the Dog", care a adunat o duzină de nominalizări. Regizoarea filmului, Jane Campion, a primit Oscarul pentru regie.

Oscarul pentru cel mai bun film semnalează cât de departe a ajuns industria de la 2017, când festivalul de film de la Cannes a interzis ca filmele care nu au fost lansate pe marele ecran să concureze pentru cel mai prestigios premiu al său, Palme d'Or, un afront deliberat la adresa serviciilor de streaming precum Netflix.

Pe măsură ce pandemia globală a forţat închiderea cinematografelor în 2020, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice şi-a modificat regulile de eligibilitate pentru Oscaruri pentru a schimba temporar cerinţa ca un film să fie proiectat timp de şapte zile în cinematografe pentru a se califica. Acest lucru a reprezentat un moment decisiv pentru filmele care debutează prin intermediul serviciilor de streaming la domiciliu.

Oscarul pentru cel mai bun film marchează, de asemenea, o piatră de hotar pentru Apple TV+, care a fost lansat în noiembrie 2019 cu o mână de seriale originale şi nicio bibliotecă de filme şi emisiuni TV.

Apple TV+ a făcut un pas major în septembrie 2021, când comedia sa "Ted Lasso", despre un antrenor de fotbal american care acceptă un loc de muncă la un club de fotbal englez, a primit premiul Emmy pentru serial de comedie remarcabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
apple tv,
oscar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici