Aproximativ 10.000 de pelerini, aşteptaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş de Adormirea Maicii Domnului

Aproximativ 10.000 de pelerini sunt aşteptaţi să participe, vineri şi sâmbătă, la slujbele religioase care vor avea loc la Mănăstirea Curtea de Argeş cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, autorităţile stabilind locuri de campare şi de parcare speciale pentru cei veniţi din alte zone ale ţării.

218 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 10.000 de pelerini, aşteptaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş de Adormirea Maicii Domnului

Aproximativ 10.000 de pelerini, aşteptaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş de Adormirea Maicii Domnului

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, autorităţile estimează că, la fel ca în anii trecuţi, aproximativ 10.000 de persoane vor participa la manifestările religioase care vor avea loc, vineri şi sâmbătă, la Mănăstirea Curtea de Argeş.

Întrucât la Curtea de Argeş sunt aşteptaţi foarte mulţi pelerini din alte zone ale ţării, autorităţile au stabilit locuri speciale de campare şi parcare pentru aceştia. Astfel, pelerinii vor putea campa în zona Grupului Şcolar Agricol "Constantin Dobrescu", pe Bulevardul Basarabilor din municipiul Curtea de Argeş şi în zona stadionului din comuna Valea Iaşului. De asemenea, cei care vor merge la Curtea de Argeş cu autoturismul vor putea parca fie în Curtea de Argeş, pe Bulevardul Basarabilor şi pe strada 1 Decembrie, fie pe stadionul comunal din localitatea Valea Iaşului.

Autorităţile anunţă că este interzisă camparea în incinta şi în zonele adiacente lăcaşului de cult şi că nu este permisă comercializarea băuturilor alcoolice de către firmele din zona adiacentă mănăstirii, în intervalul desfăşurării slujbelor religioase şi procesiunilor.

Un număr de 60 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la Curtea de Argeş, în perioada sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici